Băutura care te ajută să trăiești mai mult. E bogată în polifenoli și reduce riscul de cancer, diabet și boli de inimă. Se pot bea 2 cești pe zi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Care este băutura care te ajută să trăiești mai mult, reduce riscul de cancer, diabet și boli de inimă.

Ceaiul, după apă, este cea mai consumată băutură din lume. Aproximativ 78% din ceaiul produs la nivel mondial este negru și este folosit în principal în Europa și America de Nord.

Aproximativ 20% este verde și este consumat mai ales în țările asiatice. Aproximativ 2% este oolong, care suferă un nivel de oxidare undeva între ceaiul verde și cel negru și este preferat în China și Taiwan.

Cercetătorii americani de la National Cancer Institute susțin că un consum a cel puțin două cești de ceai negru pe zi reduce riscul de deces din toate cauzele.

Ceaiul negru, adesea neglijat în favoarea ceaiului verde, tocmai a primit eticheta de "băutură sănătoasă".

Potrivit studiului la care au participat 498.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, înregistrate la British Biobank, consumul a cel puțin două cești de ceai negru în fiecare zi reduce riscul de deces din toate cauzele.

"În timpul unei urmăriri medii de 11 ani, un consum ridicat de ceai a fost ușor asociat cu un risc mai mic de mortalitate la cei care au băut 2 sau mai multe cești pe zi, comparativ cu cei care nu au băut ceai. Consumul de ceai negru, care este bogat în polifenoli sănătoși pentru inimă și despre care se știe că reduce nivelul colesterolului "rău" LDL, este asociat în primul rând cu rate mai mici de deces din cauza bolilor cardiovasculare (boli coronariene, accidente vasculare cerebrale).

Adăugarea de zahăr în ceai sau faptul că participanții au băut și cafea nu au modificat rezultatele", se arată în studiul publicat în Annals of Internal Medicine.

Citește continuarea pe DC MedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel