Băutura care previne bolile cardiace. Are un conținut ridicat de Fier și antioxidanți

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Băutura care previne bolile cardiace o găsești la orice magazin alimentar.

Berea care previne bolile cardiace o găsești și la magazinele alimentare. De altfel, această băutură este considerat un aliment. Este vorba despre berea neagră. 

Berea neagră este preparată dintr-un malț de orz care a fost prăjit. Cu cât malțul este mai întunecat, cu atât berea va fi mai întunecată. În plus față de malțurile mai închise care produc o colorație mai închisă, ele produc, de asemenea, un gust sofisticat și complex. Berile întunecate au, de obicei, note de arome precum ciocolată și caramelele, produse prin prăjirea malțului.

Berea neagră, beneficii pentru sănătate

Ceea ce s-ar putea să nu știți despre berea neagră este că are și mai multe beneficii pentru sănătate. Există o cantitate mare de antioxidanți în berea neagră. Antioxidanții sunt cunoscuți că au un rol bine definit pentru menținerea sănătății. Acești antioxidanți ajută la prevenirea dezvoltării unor afecțiuni precum cataracta și alte boli. Deși nu sunt concludente, unele studii au sugerat că berile întunecate ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea aterosclerozei - o boală care contribuie la bolile de inimă și la accidentul vascular cerebral.

Berea neagră, conținut ridicat de fier

Un alt mare beneficiu al berii întunecate este că are un conținut ridicat de fier - cel mai mare dintre orice fel de bere. Consumul unei beri de culoare închisă vă poate ajuta să ajungeți la valoarea zilnică necesară a fierului, ceea ce vă ajută să vă mențineți nivelul de energie ridicat și promovează sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Având în vedere că deficitul de fier este unul dintre cele mai frecvente deficiențe nutriționale, o mulțime de oameni ar putea folosi doza suplimentară de fier pe care berea întunecată o are de oferit, arată Omax Health.

O echipă de la Universitatea din Valladoid din Spania a analizat 40 de tipuri de bere de pe cinci continente – 17 mărci spaniole de bere și 23 din alte țări – inclusiv 28 de beri blonde, șase beri negre și șase non-alcoolice.

"Deși aceste cantități sunt foarte mici, diferențele sunt evidente și s-ar putea datora proceselor de producție sau materiilor prime utilizate în producție", a declarat Carol Blanco, profesor de tehnologie alimentară la universitate, arată Laboratory News.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel