Băile lungi și fierbinți ard la fel de multe calorii ca mersul la sală. STUDIU

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Cercetările au descoperit că o baie fierbinte ne ajută să eliminăm mult mai repede caloriile decât să transpirăm la sala de sport.

 

Potrivit doctorului Steve Faulkner, cercetător la Universitatea Loughborough, băile calde pot avea beneficii foarte asemănătoare cu cele ale exercițiilor fizice, ajutând chiar la prevenirea diabetului de tip 2.

El a subliniat că băile calde au fost întotdeauna cunoscute pentru proprietățile lor de relaxare, dar, de curând, oamenii de știință au descoperit cum această "încălzire pasivă" poate îmbunătăți sănătatea și arde calorii.

Printr-un studiu la care au participat 14 persoane care au făcut o baie de o oră la 40 de grade Celsius și un studiu în care aceleași persoane au făcut ciclism timp de o oră, Dr. Faulkner și echipa sa au studiat caloriile arse și controlul glicemiei, potrivit yourtango.com

Fiecare test a fost conceput special pentru a crește temperatura corpului cu un grad, astfel încât cercetătorii să poată vedea câte calorii au fost arse. Aceștia au descoperit că ciclismul a ars, de fapt, mai multe calorii, dar că baia fierbinte a ars la fel de multe calorii ca o plimbare de 30 de minute!

Dr. Faulkner a subliniat, de asemenea, că "răspunsul global al glicemiei la ambele condiții a fost similar, dar vârful glicemiei după ce au mâncat a fost cu aproximativ 10 procente mai mic atunci când participanții au făcut baie fierbinte, comparativ cu atunci când au făcut exerciții fizice".

De asemenea, el a subliniat că exercițiile fizice oferă proprietăți antiinflamatorii importante care ajută organismul să lupte împotriva bolilor, ceea ce sugerează că reducerea inflamației prin încălzirea pasivă a unei băi poate ajuta în aceleași moduri.

Nu este o știință perfectă, dar dacă simți că vrei să-ți înjumătățești antrenamentul pentru o zi, aceasta este modalitatea de a o face. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel