Avocado, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este indicat să-l consumi

Data publicării:
Bethany Randall, unsplash
Descriere foto: Bethany Randall, unsplash

Avocado este fructul prezent tot mai des pe mesele românilor datorită calităților sale nutritive excelente.

Avocado este un fruct destul de unic.În timp ce majoritatea fructelor constă în principal din carbohidrați, avocado are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase. Numeroase studii arată că are beneficii puternice pentru sănătate.

Iată câteva dintre beneficiile acestui fruct pentru sănătate:

Avocado este încărcat cu acizi grași mononesaturați sănătoși pentru inimă -Avocado este un aliment bogat în grăsimi. De fapt, 77% din caloriile din acesta provin din grăsimi, făcându-l unul dintre cele mai grase alimente vegetale existente. Dar nu conțin doar grăsime. Majoritatea grăsimilor din avocado sunt acidul oleic - un acid gras monoinsaturat, care este, de asemenea, componenta principală a uleiului de măsline și despre care se crede că este responsabil pentru unele dintre beneficiile sale pentru sănătate. Acidul oleic a fost asociat cu inflamația redusă și s-a dovedit a avea efecte benefice asupra genelor legate de cancer, potrivit unor studii. 

Grăsimile din avocado sunt, de asemenea, destul de rezistente la oxidarea indusă de căldură, făcând din uleiul de avocado o alegere sănătoasă și sigură pentru gătit.

Consumul de avocado poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor- Bolile de inimă sunt cele mai frecvente cauze de deces din lume, potrivit unui studiu. Se știe că mai mulți markeri de sânge sunt legați de un risc crescut. Aceasta include colesterolul, trigliceridele, markerii inflamatori, tensiunea arterială și alții.

Îmbunătățesc vederea, cu ajutorul carotenoidului numit luteină (ce previne și stopează degenerarea maculară asociată cu înaintarea în varstă și cataracta).

Protejează celulele sănătoase ale organismului de acțiunea radicalilor liberi, prin fitonutrienții furnizati (polifenoli șilavonoizi), deci scad riscul dezvoltarii bolilor inflamatoriiși degenerativ.

Reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând rezistența la insulină a organismului, prin grăsimile sănătoase și fibrele solubile continute.

Tratează diverse afecțiuni dermatologice (psoriazisul în special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii.

Înfrumusețează pielea și părul, conferindu-le strălucire și vitalitate (de aceea fructele de avocado sunt folosite și în multe măști cosmetice).

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel