Avocado, beneficii și riscuri pentru starea de sănătate. Cum alegi fructul perfect

Data publicării:
Avocado, foto Unsplash/ autor: Dirk Ribbler
Descriere foto: Avocado, foto Unsplash/ autor: Dirk Ribbler

Fructul de avocado oferă atât beneficii cât și riscuri în cazul în care este consumat în exces.

De câțiva ani, avocado a devenit foarte faimos și un ingredient important în rețete. Mulți se întreabă câte calorii are un avocado, iar nutriționiștii spun că acest fruct este foarte bogat în vitamine și în calorii. Unii specialiști recomandă avocado ca ingredient în timpul unor diete pentru că acesta accelerează metabolismul. De asemenea, avocado ajută organismul în controlul de grăsime în sânge.

Nutriționiștii spun că acest fruct poate avea și efect invers, de îngrășare. Din moment ce este consumat excesiv te ajută să adaugi câteva kilograme în plus. Este bine să știi că un fruct de avocado întreg are aproximativ 130 de grame.

Câte calorii are un avocado: Beneficiile acestui fruct pentru sănătate

Cei care se întreabă câte calorii are un avocado, trebuie să știe că la 100 gr are 167 de calorii. De asemenea, 100 gr de avocado oferă 18% din necesarul zilnic de fibre. Acest fruct este bogat în grăsimi mono-nesaturate, omega-6, acid linoleic și alte minerale esențiale.

Pasta cremoasă a acestui fruct este o sursă foarte bogată în acizi grași oleici și acizi palmitoleici. Există studii de cercetare care sugerează că dieta mediteraneană, fiind bogată în acizi mono-nesaturați ajută la scăderea colesterolului rău.

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel