Artificiile, boală curată. Ce se întâmplă în corpul tău chiar dacă ești doar spectator. Ce se întâmplă dacă inhalezi fum de artificii în fiecare an

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Artificiile sunt boală curată atât pentru om, cât și pentru întreaga natură. Pot provoca anumite probleme de sănătate, atrag atenția specialiștii.

Artificiile lansate în noaptea dintre ani pot avea efecte negative asupra sănătății. Tradiția celebrării evenimentelor naționale și culturale cu focuri de artificii este recunoscută în întreaga lume.

Pentru oricine s-a bucurat de un spectaculos foc de artificii, o parte a scenei a fost cu siguranță acoperită de norul de fum de la focurile de artificii arzătoare.

Artificiile, nocive pentru respirație

În ultimii ani, evenimentele de degradare a calității aerului pe termen scurt au fost studiate intens. Utilizarea la nivel mondial a artificiilor cu efectul lor dăunător asupra calității aerului este recunoscută pe scară largă cu niveluri ridicate ale aerului înconjurător de particule în suspensie și cu mai multe componente metalice și gaze identificate în mai multe studii efectuate în timpul unor astfel de evenimente.

Persoanele expuse la fumul de artificii pot fi expuse riscului în urma inhalării unor astfel de poluanți produși.

Artificiile au un efect dăunător asupra calității aerului și asupra sistemului respirator al persoanelor sănătoase, precum și al celor care suferă de boli respiratorii subiacente, în special astm și boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Acest lucru este valabil nu numai pentru spectatori, inclusiv copii, ci și pentru pirotehnicieni.

O căutare extinsă Medline a arătat că o dovadă puternică a impactului focurilor de artificii asupra sănătății respiratorii este lipsită de persoanele sensibile și sănătoase, fără studii formale privind BPOC sau astmul, altele decât câteva rapoarte de caz în acesta din urmă.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel