Andreea Marin, apel DISPERAT: „Oameni triști, speriați, dezorientați și fără niciun bagaj către noua destinație în viață”

Data publicării:
Andreea Marin, foto Instagram
Descriere foto: Andreea Marin, foto Instagram

Andreea Marin a transmis un mesaj emoționant, în mediul online, după atacul Rusiei asupra orașelor ucrainene

„Viața a milioane de copii din Ucraina este în pericol, dar și a celor care pleacă din țara lor, lăsând tot ce au trăit până acum în urmă. Pleacă înspăimântați, neștiind unde vor ajunge, ce mai înseamnă cuvintele "viitor" și "speranță". Nu sunt cuprinși de teamă de ieri, ci coșmarul și-a făcut loc în inima și în mintea lor de multă vreme, se așteptau la răul ce nu putea fi definit decât prin îngrijorarea de fiecare zi a părinților lor. 


Niciodată nu mi-am închipuit că voi vorbi cu copilul meu despre un război atât de aproape de noi. Că voi fi întrebată dacă va trebui să plecăm de acasă. Credeam că nu există mai dureros și mai greu, decât ceea ce am întâlnit în Africa cea săracă, fără medicamente care salvează vieți, fără curent electric și apă potabilă. Sau decât ce am simțit intrând în ruinele caselor distruse de tsunami în Asia. Dar copii dezrădăcinați de război nu, nu mă gândisem că voi întâlni în această viață... Și mame, ca și mine, cu lacrimi în ochi și suflete îngenuncheate de teamă. 

 

În Ucraina, folosirea armelor grele transformă infrastructura esențială de apă în ruină și școlile devin triste și părăsite. Dacă luptele nu încetează, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate forțat, cum deja se întâmplă, iar nevoile umanitare cresc dramatic în fiecare zi. Mii de refugiați vin și spre România, unii caută să rămână, alții tranzitează țara, sunt oameni triști, speriați, dezorientați și fără niciun bagaj către noua destinație în viață. 
Susțin UNICEF, care s-a mobilizat de urgență pentru a ajuta prin:
-transportul de apă potabilă către zonele afectate de conflict;
-asigurarea de provizii pentru sănătate, igienă și educație în situații de urgență;
-colaborarea cu autoritățile locale, pentru a asigura ajutor imediat pentru copii și familiile lor;
-terapie psihologică pentru copiii traumatizați, prin echipe mobile”, a scris Andreea Marin pe Facebook. 

 

Război Rusia-Ucraina. Daniel Buzdugan, REACȚIE: „Să ne spovedim și să ne împărtășim cât mai curând”

„M-am trezit la 5 dimineața din cauza exploziilor”. Miss Ucraina 2021, mesaj disperat, după atacul Rusiei asupra orașelor ucrainene

Hanna Nepliakh, cea mai frumoasă femeie din Ucraina, a reacționat, pe rețelele de socializare, după atacul Rusiei asupra orașelor ucrainene

Hanna Nepliakh, în vârstă de 27 de ani, a transmis un mesaj de disperare, pe rețelele de socializare. 
Cea mai frumoasă femeie din Ucraina, încoronată Miss Ucraina Universe anul trecut, îndeamnă la pace și spune că poporul ei nu își dorește război. 

„Azi m-am trezit la 5 dimineața din cauza exploziilor. N-aș fi crezut niciodată că trăind într-o societate civilizată, în care toată lumea strigă despre diplomație, aș scrie celor dragi mesajul ’războiul a început’. Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. Ucrainenii nu vor război! Ne dorim un cer pașnic, integritatea și independența teritoriului nostru”, a scris Hanna Nepliakh pe Instagram.

 

Război Rusia-Ucraina. Rudele Cristinei Șișcanu, prinse în conflict: Este cumplit! Nu vor să-și părăsească gospodăriile

Cristina Șișcanu este îngrijorată pentru rudele sale din Ucraina care refuză să-și lase casele în urmă și să vină în România.

"Fiecare maşină care trece pe drum este verificată"

 

"În Ucraina, sunt verişoarele mele, unchiul meu, care este fratele mamei. Este cumplit! De dimineaţă, am stat la discuţii, încercând să îi conving pe toţi pentru că eu şi Mădălin ne-am mobilizat atât cât să putem să îi aducem pe toţi aici, să le oferim tot ce au nevoie în această perioadă. Însă, din păcate, nu am putut să îi conving. Nu vor să îşi părăsească casele. Unchiul meu are o gospodărie acolo, nu poate să lase aşa. În perioada asta, este totul o debandadă. Mi-a spus că s-a dus la benzinărie să îşi alimenteze maşina şi a stat trei ore la coadă. Toate drumurile sunt împânzite de poliţie, fiecare maşină care trece pe drum este verificată. Este un haos!

I-am zis: "Nu o să mai puteţi merge la magazine, lucrurile pot lua o întorsătură extrem de gravă şi de complicată". Sunt îngrijorată şi pentru verişoara mea, fata unchiului meu, care este asistentă medicală. Astăzi, a mers la muncă, ca în mod obişnuit. Nu am putut să îi conving. Până la urmă, este decizia lor. Mă gândesc că ar fi trebuit să ia această decizie un pic mai devreme pentru a pleca. Aţi văzut ce se întâmplă şi la punctele de frontieră. Este foarte complicat şi cred că haosul va fi din ce în ce mai mare. Totul este imprevizibil", a spus Cristina Șișcanu, la Antena Stars.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel