Andreea Ibacka, despre depresia postnatală: "Te demoralizezi. Te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit"

Data publicării:

Andreea Ibacka a vorbit despre depresia postnatală, cu care se confruntă foarte multe femei.

Andreea Ibacka se numără printre cele mai apreciate actrițe de la noi. Vedeta este căsătorită cu Cabral și au împreună o familie minunată. Actrița a adus pe lume doi copii, însă familia a ajutat-o să nu treacă prin depresia postnatală.

Andreea Ibacka, despre depresia postnatală

În cadrul unui interviu, Andreea Ibacka a vorbit despre această problemă, cu care se confruntă majoritatea femeilor, după naștere. Soția lui Cabral a recunoscut că ea nu s-a confruntat cu depresia postnatală, deoarece a avut tot timpul activitate și, și-a ținut mintea ocupată. 

„Cred că nu (n.r. dacă a avut depresie postnatală)! Pentru că mi-am ocupat gândurile în momentele în care nu eram cu Namiko, cu șantierul pe care îl aveam acasă. Practic, totul era haos la noi în casă. Am făcut o renovare generală chiar atunci când eram gravidă și n-am terminat la timp așa cum ne-am propus… te apuci că o să fie trei luni și n-am terminat nici azi, ce să zic, au fost niște ani. Dar atunci s-a dus practic bătălia majoră.Și mă ajutau pe rând, mama și soacra, cu cea mică pentru că nu aveam bonă sau n-am mers la creșă. Și eu mergeam să cumpăr gresie, faianță, parchet, să duc molozul, de-astea de „fetițe' practic. Am preluat atunci și o parte din sarcinile soțului care era la platou. Și, cumva, faptul că m-am împărțit în mai multe direcții cred că nu m-a lăsat să am timp să mă gândesc prea mult. Sau poate am fost și norocoasă„, a spus Andreea Ibacka pentru unica.

Andreea Ibacka: „Sunt multe femei care intră în depresie pentru că nu-și pot reveni la forma inițială imediat”

Andreea Ibacka este de părere că, depresia postnatală este declanșată de faptul că femeile nu pot scăpa prea repede de kilogramele în plus acumulate pe perioada sarcinii. Totodată, actrița susține că persoanele publice din social media au o contribuție negativă asupra proaspetelor mămici. 

„Sunt foarte multe femei care intră în depresie tocmai din cauza asta, pentru că nu-și revin la forma inițială imediat, cum li se întâmplă altora. Sau care intră în depresie pentru că presa contribuie, adică media. Persoanele publice, social media, contribuie la iluzia aceasta. Înainte să ai copii, tu vezi că Xuleasca arată țiplă la spital, la maternitate, machiată, coafată, extensii, unghii, tot. Face poze imediat după ce a născut, cu copilul. Și tu îți dai seama că nu te poți ridica din pat să mergi la baie. Și, într-adevăr, atunci când pe social media toți suntem fericiți și avem vieți perfecte. Si când vezi aceste modele care în maternitate făceau poze, filmări, live-uri, toată lumea e bine, minunat, nu vorbim decât despre iubire. Cumva te demoralizează, te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit, că nașterea, că operația, că n-a funcționat la tine.”, a mai adaugat actrita pentru sursa citată.

Citește și: „M-am operat. 20 de oameni au fost cu mine. La reanimare au intrat pe rând mama, Cabral, fratele meu”. Andreea Ibacka, momente de coșmar după ce a fost suspectă de cancer la sân

Horoscop chinezesc pentru luna martie. Marian Golea, previziuni pentru toate zodiile: „Începe un calvar. Vor urma cutremure”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel