Andreea Bănică, măsuri dure, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Să îi facem să simtă măcar puțin”

Data publicării:
Sursa foto: Andreea Bănică, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Andreea Bănică, Instagram

Andreea Bănică a vorbit despre eșecul României de a intra în Spațiul Schengen.

Andreea Bănică se numără printre vedetele care au reacționat pe rețelele de socializare, după ce România nu a fost primită în Spațiul Schengen. Concret, în urma votului ce a avut loc pe 8 decembrie, Austria a votat împotriva României, iar Olanda împotriva Bulgariei, astfel încât cele două țări nu au fost primite nici acum în Schengen. În acest sens, celebra solistă a ținut să tragă un semnal de alarmă pe rețelele de socializare, unde le-a spus fanilor atitudinea pe care ea o va lua în fața acestor fapte. Așadar, Andreea Bănică nu mai intenționează să alimenteze deloc mașina de la o benzinărie deținută de austrieci, ba mai mult, aceasta spune că refuză să mai meargă la schi în această țară.

„De astăzi nu mai alimentez la acea benzinărie și nici la ski nu voi mai merge în Austria. Singura țară care s-a opus aderării Schengen a României. Asta e ce pot să fac eu. Voi ce veți face?”, a întrebat Andreea Bănică în cadrul postării.

Citește și: Andreea Bănică, dezvăluiri tulburătoare despre tatăl său.‘’Îl uram din tot sufletul’’

Artista își îndeamnă fanii să fie solidari în fața acestei situații fără precedent și să nu mai accepte niciun serviciu oferit de Austria.

„Ar trebui să fim solidari și să îi facem pe austrieci să simtă măcar puțin. Noi îndeplinim de 11 ani condițiile de aderare.”, a mai spus artista.

Dan Negru a reacționat și el dur

Dan Negru comentează întotdeauna cele mai noi evenimente din țara noastră, așadar, respingerea României la Schengen nu a fost o excepție. În primul rând, prezentatorul a ținut să evidențieze din nou neprofesionalismul clasei politice de la noi din țară și, în ciuda spuselor de Andreea Bănică, acesta nu dă vina pe austrieci.

„Acolo unde fiecare dă vina pe celălalt, toată lumea e de vină. Așa e cu Schengenul! Oricine face politică în România. Până și mie, un nepriceput, mi s-a propus sa candidez; chiar zilele trecute m-a sunat domnul Dan Voiculescu să-mi propună o candidatură politică. În România, politica e o meserie pentru care n-ai nevoie de nicio pregătire. Am primit multe oferte politice, de la multe partide, dar nimeni nu m-a întrebat vreodată dacă mă pricep, dacă am vreo calitate pentru meseria asta, dacă am vreun master în științe politice. N-am, sunt praf! V-ați lăsa pe mâna unui doctor care n-a terminat medicina, ați accepta să vă opereze?”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Dan Negru, părere tranșantă despre TikTok: „Așa apar analfabeții funcțional care nu știu să facă nicio legătură între informații!”

„Eșecul Schengen e și din cauza alor noștri”

Așadar, prezentatorul pune toată vina acestui eșec pe politicienii care sunt la conducerea noastră, în niciun caz pe țările care au votat contra aderării noastre.  Dan Negru consideră că singura variantă de salvare ar fi ca România să fie condusă de oameni profesioniști, cu studii de specialitate în domeniu. 


„Eșecul Schengen e și din cauza alor noștri, n-o spune nimeni, politicieni lipsiți de educație școlară în diplomație, în politică. Scopul educației e să înlocuiască o minte goală cu una plină. Atâta vreme cât Negru, Simona Halep sau Țancă Uraganul vor primi oferte să candideze, politica românească va fi ieftină și va sta la mâna altora. E nevoie de profesioniști și în meseria asta. Nu austriecii sunt vinovați. Nici olandezii. A fost și eșecul unor diplomați, politicieni slab pregătiți, fără studii pentru meseria asta. Doar că P.P. Carp avea dreptate: "România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni.”, a mai spus prezentatorul TV. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel