Dan Negru, părere tranșantă despre TikTok: „Așa apar analfabeții funcțional care nu știu să facă nicio legătură între informații!”

Data actualizării: | Data publicării:
Dan Negru, foto Facebook
Descriere foto: Dan Negru, foto Facebook

Dan Negru le-a împărtășit fanilor săi propria opinie despre una dintre cele mai utilizate rețelel de socializare din prezent, TikTokul.

Dan Negru este una dintre cele mai active persoane publice pe rețelele de socializare. Celebrul prezentator postează aproape zilnic în mediul online diferite probleme cu care România se confruntă în fiecare zi, dar și alte dezvăluiri din viața sa personală. Cu toate acestea, Dan Negru nu a ajuns până acum și pe TikTok, ci a activat doar pe platforme precum Instagram sau Facebook. Curiozitatea l-a împins însă să testeze și această nouă platformă, care este extrem de răspândită în ultima vreme în rândul tuturor oamenilor. 

Concluzia nu a fost însă deloc una bună, întrucât Dan Negru consideră că TikTok-ul este cea mai bună formă de cenzură, unde informația din abundență sporește apariția „analfabeților funcționali”.

 

„Acum sunt sigur că analfabetismul funcțional nu e o eroare a școlii, ci un simptom al lumii din jur”

„Cea mai bună cenzură e abundența! Mi-am făcut TIk Tok și clipurile pe care le-am urcat sar de juma de milon de vizualizări. Nu cred în cifrele lor, dar acum sunt sigur că analfabetismul funcțional (știi să citești, dar nu înțelegi ce citești) nu e o eroare a școlii, ci un simptom al lumii din jur. Tik Tok și tot social media nu fac nicio legatură între un clip și altul, între o informație și alta.

Așa apar analfabeții funcțional care nu știu să facă nicio legătură între informații! Și așa a apărut cea mai bună cenzură cu miliarde de analfabeți care nu înțeleg nimic din milioanele de informații. Cea mai bună cenzură nu-ți interzice nimic. Dimpotrivă, îți oferă prea multe. Abundența e cea mai bună cenzură!”, a scris Dan Negru, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Cum arăta Andra la începutul carierei. Dan Negru a scos de la arhivă o fotografie rară cu artista / FOTO

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????? ???????????????????? (@negru_dan)

Dan Negru, concluzie după 27 de ani de televiziune

Dan Negru este, fără îndoială, unul dintre cei mai vechi prezentatori din România, dar și unul cu o notorietate aparte. Acesta are deja 27 de ani de activitate și, în urmă cu puțin timp, vorbea despre panica pe care televiziunile o promovează în mod constant, în zilele noastre. Pe vremea când el avea să-și înceapă cariera, nu era vorba despre acest lucru, spune Dan Negru, care susține faptul că și pe atunci aveau loc diverse tragedii. 

„Acu' 27 de ani eram la radio. 
Știrile erau aceleași ca și azi, tonul era însă blând.Fără panică chiar dacă știrile erau la fel. 
Știu ce spun, eram și atunci la microfon! 
In anul fotografiei, 1995, inflația era mult peste ce e azi, dolarul era vreo 2500 lei, la granița României erau tot războaie, erau bombardamente in Belgrad, la doi pași de noi, cutremure erau si atunci, în anul ăla s-a zguduit Japonia și au murit vreo 6000 de oameni, avioanele cădeau și atunci, un avion Tarom a căzut  la Boltești și nimeni n-a supraviețuit, zeci de mii de oameni ieșeau in stradă la mitinguri de protest din cauza prețurilor. Virusuri erau și atunci, Ebola făcea ravagii in Africa. 
Toate erau ca azi...
Și totuși, când a apărut panica? 
Când a apărut frica?”, a scris Dan Negru pe Facebook. 

VEZI și: Cum arătau Dan Negru și Dan Bitman, în urmă cu 20 de ani. Fotografia de colecție scoasă la iveală de prezentatorul TV / FOTO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel