Ananasul, sursa de sănătate. Beneficii uimitoare

Data publicării:
Security, pixabay
Descriere foto: Security, pixabay

Ananasul este un fruct tropical dulce, ușor acrișor pe alocuri și are nenumărate beneficii pentru sănătate. 

Acest fruct popular este plin de substanțe nutritive, antioxidanți și alți compuși utili, cum ar fi enzime care pot combate inflamația și bolile. Ananasul și compușii săi au fost legați de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv facilitarea digestiei, creșterea imunității și accelerarea recuperării după operație, printre altele.

Beneficiile consumului de ananas:

Conține antioxidanți de combatere a bolilor - Ananasul nu numai că este bogat în substanțe nutritive, dar este și încărcat cu antioxidanți sănătoși. Antioxidanții sunt molecule care vă ajută corpul să combată stresul oxidativ. Ananasul este bogat în special în antioxidanți cunoscuți sub denumirea de flavonoizi și acizi fenolici, potrivit unui studiu. Aceștia  pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.

Enzimele sale pot ușura digestia - Ananasul conține bromelină, un grup de enzime digestive care descompune proteinele. Acest lucru poate ajuta digestia, în special la cei cu insuficiență pancreatică, potrivit unui studiu.

Poate reduce riscurile de cancer - Vitaminele din compoziția fructului de ananas, conform studiilor, protejează celulele sănătoase de radicalii liberi ce pot provoca apariția cancerului. Fructul îi furnizează organismului doza zilnică de care are nevoie de vitamina C și A, iar asta reprezintă un adjuvant pentru celulele deteriorate.

Poate spori imunitatea și suprima inflamația- Ananasul a făcut parte din medicina tradițională de secole.Acestea conțin o mare varietate de vitamine, minerale și enzime, cum ar fi bromelina, care pot crește colectiv imunitatea și suprimă inflamația, conform unui studiu.

Poate ușura simptomele artritei- Există multe tipuri de artrită, dar cele mai multe dintre ele implică inflamații la nivelul articulațiilor. Deoarece ananasul conține bromelaină, care are proprietăți antiinflamatorii, se crede de obicei că acestea pot oferi ameliorarea durerii celor cu artrită inflamatorie, potrivit unui studiu.

Poate accelera recuperarea după operație sau exerciții fizice intense- Bromelina din ananas poate reduce inflamația, umflarea, vânătăile și durerea care apar după operație. Proprietățile antiinflamatorii ale bromelainei pot ajuta, de asemenea, la recuperarea după exerciții fizice intense prin reducerea inflamației țesuturilor.

Ajută în curele de slăbire-  Bromelina din compoziția ananasului este un ajutor digestiv pentru organism, datorită capacității sale de digerare a proteinelor. Astfel, consumul regulat de ananas funcționează ca un laxativ natural și îmbunătățește funcțiile digestive. Este un aliment de nădejde în curele de slăbire, deoarece nu conține calorii și este bogat în fibre și proteine.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel