Amendă uriașă pentru o companie care a mințit că vinde haine anti-COVID-19. Ce promiteau consumatorilor

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com
Descriere foto: Unsplash.com

O firmă de îmbrăcăminte sportivă din Australia a fost amendată cu 2,6 milioane de lire sterline (5 milioane de dolari australieni) pentru că a pretins că hainele sale au "eliminat" și oprit răspândirea virusului COVID-19.

Lorna Jane a anunțat că hainele sale foloseau "o tehnologie revoluționară" numită LJ Shield pentru a preveni "transferul tuturor agenților patogeni".

Cu toate acestea, într-o hotărâre, un judecător a declarat că anunțul companiei a fost "exploziv, prădător și periculos".

Lorna Jane a declarat că a acceptat hotărârea instanței.

Compania a susținut că a fost indusă în eroare de propriul furnizor.

"Un furnizor de încredere ne-a vândut un produs care nu a funcționat așa cum a promis.", a declarat directorul executiv al Lorna Jane, Bill Clarkson.

"Ne-au făcut să credem că tehnologia din spatele LJ Shield era vândută în mai multe țări, în Australia, SUA, China și Taiwan și că era atât antibacteriană, cât și antivirală. Am crezut că vindem un beneficiu clienților noștri.", a mai spus acesta.

 

Citește continuarea pe DC BUSINESS. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel