Alimentul care îți distruge pielea. Ce să mănânci pentru un ten perfect

Foto Andrea Piacquadio, Pexels.com
Descriere foto: Foto Andrea Piacquadio, Pexels.com

Moderația este cuvântul de ordine când vine vorba și de sănătatea pielii, susțin medicii.

Dulciurile sunt o ispită de nerefuzat, dar prea puțină lume știe că zahărul afectează direct tenul. O spune medicul Pavelina Andrei, specialist în Dermatovenerologie, la Interviurile DC News și DC Medical. 

”Zahărul distruge fibrele de colagen și se produce și laxitate și tenul nu mai are acea strălucire și textură frumoasă pe care noi ne-o dorim. Nu afectează cu nimic dacă odată facem o excepție (n. r. mâncăm o dată nesănătos). Nu trebuie să spunem din start: nu mâncăm, nu facem. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru în toate. (…) 

Tenul are nevoie și de proteine de calitate superioară, proteine bune, foarte mult pește, pot fi și excepții, dar totul trebuie să fie cu prudență și moderație. Un ten frumos pentru vârsta a doua are nevoie și de o îngrijire interioară, cu hidratare și o alimentație corespunzătoare, ci și cremă cu factor de protecție pentru că previne fotoîmbătrânirea și fotocarcinogeneza. Îmbătrânirea - nu mă refer la cea biologică, ci la cea din cauza razelor ultraviolete”, explică doctorul Pavelina Andrei.

VIDEO

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Dată: 07 oct 2020, 13:41 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience