Alimentele sănătoase pe care este bine să le consumi la micul dejun

Data publicării:
Unt de arahide, foto Unsplash/ Christine Siracusa
Descriere foto: Unt de arahide, foto Unsplash/ Christine Siracusa

Prima masă a zilei este șansa de a oferi organismului dumneavoastră nutriția de care are nevoie pentru a vă alimenta în orele care urmează. 

În timp ce ingredientele unei mese sănătoase de dimineață pot varia în funcție de obiectivele tale. 


Toate tipurile de fructe


Atunci când nu prea ai poftă de mâncare dimineața (chiar dacă ai un apetit consistent pe tot parcursul zilei), să iei micul dejun ar putea fi ultimul lucru pe care vrei să-l faci. Dar tocmai de aceea fructele sunt întotdeauna un punct de plecare excelent - sunt ușoare și dulci.


Iaurtul este un produs de bază la micul dejun


Iaurtul conține nutrienți vitali precum calciul, care te ajută să îți construiești oase puternice. Dar poate că factorul nutrițional care iese în evidență la iaurt este faptul că este o sursă de culturi active vii, cunoscute și sub numele de probiotice. Datorită acestor probiotice, nutriționistul dietetician înregistrat Lauren Harris-Pincus a declarat pentru Prevention că iaurtul se distinge ca fiind un mic dejun excelent.


Oamenii sănătoși iubesc fulgii de ovăz

Poate că trăim într-o epocă în care bolurile ultra-sățioase de carbohidrați rafinați domnesc suprem, dar un simplu bol de cereale integrale calde este încă o alegere populară - și sănătoasă - pentru micul dejun, potrivit Statista


Cardiologul Ashok Mittal a declarat pentru Well+Good că fulgii de ovăz sunt recomandarea sa de bază pentru că sunt foarte buni pentru inimă. Ovăzul are un tip de fibre numit beta-glucan, care acționează pentru a vă reduce colesterolul și pentru a vă îmbunătăți tensiunea arterială.

Untul de arahide este o necesitate


Dacă credeți că untul de arahide este doar pentru sandvișurile de la prânz, mai gândiți-vă o dată. O mulțime de oameni sănătoși adoră să includă în micul dejun untul de arahide, cum ar fi cel pe bază de nuci. NBC News a relatat că olimpicele Brittany Bowe, Sadie Bjornsen și Erin Hamlin sunt toate mari fane. Untul de arahide este dens din punct de vedere caloric (adică are multe calorii pe volum), așa că este excelent pentru alimentarea antrenamentelor intense. Grăsimile sănătoase pentru inimă vă vor menține senzația de sațietate până la următoarea masă, iar cele 8 grame de proteine pe porție sunt bune pentru refacerea musculaturii după sesiunea de antrenament. Untul de arahide are, de asemenea, un gust grozav alături de alte alimente pentru micul dejun, cum ar fi fructele, fulgii de ovăz și iaurtul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel