Alimentele pe care nu ar trebui să le mai consumi după 40-50 de ani: "Cresc riscul de Alzheimer sau demență"

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Gary Barnes)
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Gary Barnes)

Știai că, după 40-50 de ani, nu ar mai trebui să consumi anumite alimente? Iată despre ce este vorba.

"Primul exemplu - şi cel mai îndrăgit dintre alimente - și anume categoria de dulciuri poate fi permisă, fără probleme, o dată pe zi, chiar de două ori, în cantităţi mai mici, la vârsta când suntem copii, în creştere, adolescenţi. În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient.

Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani.

Dar, cum plăcerea este mare, sunt ferm convinsă că, dacă gustăm, nu se întâmplă absolut nimic. Important este să fim atenţi doar să gustăm şi să nu ne lăsăm pradă plăcerii. Mai ales pentru că, în momentul în care vârsta creşte, mă refer în special după 40-50 de ani, noi trebuie să avem grijă să fim mult mai bine hidrataţi, să fin atenți la apa pe care o consumăm şi care este deosebit de importantă", a explicat Simona Carniciu, la Antena 3, potrivit DCNews.

Alimentele care ard caloriile

 

Dacă vrei să mai slăbești, medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit, de curând, câteva informații prețioase despre alimentele pe care ar trebui să le consumi.

"Care este cea mai rapidă și mai sigură metodă de slăbit? Toată lumea știe, carne la grătar cu salată. Cu alte cuvinte, eliminăm carbohidrații din dietă și reducem aportul de grăsimi. Asta este regula regimului proteic indiferent că se numește Atkins sau Dukan. Cum funcționează?

Un consum mare de proteine duce la accelerarea metabolismului, adică ardem mai multe calorii. În plus, proteinele reduc pofta de mâncare, adică mâncăm mai puțin pentru că nu ne mai este foame. Până și cheful de ronțăieli dispare cu multă carne. Cât despre insulină, hormonul responsabil de îngrășare, avem vești bune: proteinele nu stimulează sinteza de insulină, din ele nu putem fabrica grăsime de rezervă”, a dezvăluit Mihaela Bilic în emisiunea Doctor de Bine, de la PRO TV.

Care sunt alimentele cu conținut mare de proteine

"Când vine vorba de proteine animale avem carnea, peștele, oul și brânza. Sursele vegetale sunt leguminoasele boabe semințele și oleaginoasele. Însă, atenție, proteinele vegetale vin la pachet cu un aport considerabil de carbohidrați care pot încetini slăbitul, deci tot carnea la grătar e sfântă.

Este demonstrat științific, consumul de proteine dă sațietate maximă, iar cel de carbohidrați, adică zahăr și făinoase, are efect invers, stimulează apetitul. Rezultatele dietei proteice sunt superioare altor regimuri. Dacă mâncăm de două ori mai multe proteine decât doza recomandată zilnic, slăbim mai repede, mai durabil, cu mai puțin efort sau frustrare. Și atunci de ce nu urmăm cu toții dieta proteică? Pentru că orice beneficiu vine la pachet cu riscuri”, a explicat medicul. 

Citește mai departe>>



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel