Alimentele pe care le poți mânca seara, fără să te îngrași. Specialiștii spun că sunt cele mai potrivite pentru persoanele aflate la dietă

Data publicării:

Iată ce gustări poți savura seara, dacă nu vrei să iei în greutate.

Pierderea în greutate este un proces destul de dificil, care se obține adesea printr-o combinație între o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Totuși, trebuie să știi că gustările pot juca un rol semnificativ în acest proces. Acestea fac parte, de regulă, din meniul nostru zilnic, iar atunci când sunt alese cu înțelepciune, pot contribui la pierderea în greutate prin reducerea poftelor și asigurarea sațietății. Cu toate acestea, este esențial să eviți gustările zaharoase sau pe cele foarte procesate, deoarece acestea pot duce la creșterea în greutate, mai ales atunci când sunt consumate târziu în noapte.

Jesse Feder, specialist, a dezvăluit care sunt însă cele mai bune alegeri pe care le poți face, la acest capitol, pentru a-ți satisface foamea, dar, în același timp, pentru a nu acumula kilograme în plus, notează shefinds.

Citește și: Trei exemple de meniu de post care te ajută să nu te îngrași. Recomandările nutriționistului Wasim Nazer

Gustările pe care le poți consuma, pentru a-ți menține silueta

Popcornul, brânza de vaci și iaurtul grecesc sunt doar câteva dintre alegerile excelente pentru gustările de seară, atunci când vrei să-ți menții și obiectivele de pierderea în greutate. Acestea au un conținut scăzut de zaharuri adăugate și pot ajuta la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge, menținând, în același timp, aportul caloric sub control, ceea ce le face alegeri ideale pentru o gustare sănătoasă.

Mai mult, și Feder este de părere că beneficiile acestor trei gustări pot face o diferență semnificativă, atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

„Floricelele de porumb sunt în general sărace în calorii și bogate în fibre alimentare. Acest lucru este excelent pentru a-ți menține un aport caloric scăzut, dar și pentru a vă satisface foamea. Acest lucru este grozav când vine vorba de pierderea în greutate, în comparație cu alte gustări mai calorice, care adesea nu conțin multe fibre”, afirmă specialistul.

În ceea ce privește iaurtul grecesc și brânza de vaci, el explică faptul că ambele opțiuni sunt bogate în proteine și probiotice sănătoase, precum și sărace în calorii. Cantitățile mari de proteine sunt excelente pentru a-ți satisface foamea chiar și la ceas de searp, dar și pentru a te împiedica să vrei să mănânci mai mult, întrucât au un grad de sațietate ridicat. În plus, probioticele sunt excelente pentru promovarea sănătății intestinelor și a unei digestii sănătoase.

Citește și: Cristina Cioran, musaca de dietă. Actrița renunță la cartofii din rețeta clasică și folosește o listă secretă de ingrediente

Cum poți consuma aceste alimente

Există diverse moduri prin care poți integra aceste gustări într-o dietă completă, fără a provoca creșterea în greutate, permițându-ți să le optimizezi la maximum avantajele. Feder sugerează totuși să ne gestionăm mărimea porțiilor, dar și să le asociem cu alte alimente potrivite, pentru un aport nutrițional perfect. 

„Când vine vorba de floricele de porumb, vă recomand să cumpărați pungile cu porție unică pentru a vă controla mărimea porției și pentru a maximiza cu adevărat beneficiile consumului ca gustare. În cazul iaurtului grecesc și al brânzei de vaci, vă recomand să adăugați câteva fructe de pădure, pentru a adăuga un plus de fibre și nutrienți. Acest lucru poate ajuta la creșterea reală a sațietății și poate ajuta la pierderea în greutate”, sugerează el.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel