Alimentele pe care le consumi în fiecare zi și conțin zahăr ascuns. Specialiștii, semnal de alarmă / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Nutriționistul Wasim Nazer ne-a dezvăluit topul alimentelor în care regăsim cantități destul de importante de zahăr, chiar dacă nu ne-am fi gândit la asta inițial.

Zahărul reprezintă un pericol uriaș pentru sănătate, au avertizat de-a lungul timpului specialiștii. Ce nu știu multe persoane însă este faptul că acest ingredient este regăsit într-o varietate mult mai mare de alimente decât ai fi putut anticipa inițial. Există, astfel, o listă lungă de lucruri pe care cu toții le consumăm în mod regulat și în care este „ascuns” zahărul, avertizează nutriționistul Wasim Nazer.

„Ar trebui să ne gândim la ce nu are zahăr ascuns, toate au. Pastele conțin zahăr, iar dacă nu, carbohidrații ajung și ei într-un final zahăr. Apoi, o luăm de la iaurt, cereale, tot ce se gătește în magazine are, în cantități mai mari sau mai mici. Dacă acel produs nu are zahăr, nu ne mai place. Sosurile pe are le mâncăm conțin zahăr, prăjiturile clar, iaurtul clasic are și el o porție de zahăr și sare. 

De asta trebuie să ne gândim foarte bine când consumăm zahăr. Trebuie să ne gândim foarte bine când consumăm zahăr, tu ai calcul și zici că e bine, dar ai mai luat încă 100 de grame prin alte nebunii pe care le consumi zilnic. Orice la care te gândești, conține zahăr. De asta trebuie să gătim acasă, chiar dacă punem zahăr, măcar știm cât am folosit”, a dezvăluit nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola. 

VEZI și: Care sunt alimentele bogate în vitamina D: „Sunt necesare pentru această perioadă”. Adevărul despre conservele de ton / VIDEO

Alimentul mai periculos decât zahărul

Totuși, zahărul nu ar trebui să fie singura noastră preocupare, avertizează specialistul. La fel de nociv este și uleiul de palmier, care, la rândul său, este găsit într-o varietate de alimente pe care le întâlnim mereu pe rafturile supermaketurilor și pe care le punem adesea în coșul de cumpărături, fără să știm însă consecințele.

„Mai periculos decât zahărul este uleiul de palmier, care se găsește în foarte multe produse, 70% dintre produse conțin, pe care noi le consumăm zilnic, asta e prima sursă de cancer. Dacă mâncăm brânză feta, conține, tot ce e fluid, 100% are, fast food-ul îl fac cu ulei de palmier, care, după mine, este prima sursă de cancer.”, a continuat el.

VEZI și: Alimentele esențiale pentru un creier sănătos: „Trebuie să le includem în meniul zilnic”. Ce este indicat să consumi în fiecare zi, pe stomacul gol/ VIDEO

Adevărul despre margarină

Tot aici specialistul a ținut să puncteze și evoluția margarinei în timp și impactul pe care acest produs îl are, la rândul său, asupra sănătății. Astfel, pentru o viață sănătoasă și echilibrată ar trebui să renunți permanent la alimentele care conțin aceste ingrediente menționate în procentaje mai mari.

„El arde mult mai greu, asta nu înseamnă că e sănătos. E eficient pentru un restaurant, îl țin două luni de zile. Pentru consumator nu e bine. Face mult mai rău decât uleiul de măsline, decât de cel de floarea soarelui. Majoritatea studiilor sunt făcute de niște companii care au un interes, eu nu mă duc să fac pentru uleiul de palmier, dacă nu mă plătește nimeni. 

Povestea cu uleiul de palmier a început  după Al Doilea Război Mondial, când oamenii voiau o sursă de hrană pentru soldați, care să fie ieftină, să nu se strice repede și au găsit margarina, o consumau toți soldații. Ca să o vândă, au început să facă studii și să spună că e cea mai bună.”, ne-a mai spus acesta.

Citește și: Motivul pentru care nu trebuie să folosești uleiul de măsline pentru prăjit. Riscurile la care te supui / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel