Alimentele esențiale pentru un creier sănătos: „Trebuie să le includem în meniul zilnic”. Ce este indicat să consumi în fiecare zi, pe stomacul gol/ VIDEO

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Există mai multe alimente perfecte pentru sănătatea creierului, iar noi ți le vom dezvălui în acest articol.

Sănătatea creierului este extrem de importantă, iar noi trebuie să ne asigurăm din timp că îi vom oferi tot sprijinul și toate resursele necesare pentru a se ține departe de bolile specifice înaintării în vârstă. Astfel, există câteva obiceiuri zilnice pe care le poți face, pentru a fi sigur că vei avea mereu parte de o minte agilă și de o memorie și concentrare bună, iar alimentația este prima căreia trebuie să-i acorzi atenție în acest proces. De asemenea, specialiștii spun că există, totodată, și câteva obiceiuri pe care trebuie să le ștergi permanent din rutina ta, dacă îți dorești un creier sănătos.

„Primul pas este să spunem ce să nu consumăm pentru sănătatea creierului. Alcoolul, fumatul, distrug creierul, drogurile, dacă ne îndepărtăm de ele, am rezolvat jumătate de problemă. După, venim cu suplimente. Gama de top, după mine, este peștele, somonul, conține zinc, vitamina D, omega3. După, mai e nuca, pe care o găsim peste tot, e foarte bună de consum. Le consumăm cu moderație, nu consumăm un kg de nucă.”, a declarat nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

VEZI și: Ingredientul pe care îl consumăm zilnic și este extrem de nociv: „Prima sursă de cancer”. Este ascuns în foarte multe alimente / VIDEO

Alte alimente esențiale pentru sănătatea creierului

Mai mult, pentru a începe încă de la prima oră a dimineții să faci ceva bun pentru tine și, implicit, pentru creierul tău, poți înghiți o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol, ne spune nutriționistul Wasim Nazer. 

„Uleiul de măsline, dacă e sănătos, presat la rece, e foarte bun să consumi o linguriță dimineața, dar dacă consumi mai mult, te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița o poți lua pe stomacul gol, dacă mai pui și puțină lămâie, e perfect. Mai avem stafidele, susanul, broccoli, trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințele de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult. Tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin ajută foarte mult creierul. Și migdalele sunt bune. Ca legume e tot ce e verde, astea sunt esențiale. Ficatul mai e foarte important, iar noi nu consumăm mult.”, mai spune specialistul.

Citește și: Care sunt alimentele bogate în vitamina D: „Sunt necesare pentru această perioadă”. Adevărul despre conservele de ton / VIDEO

Cafeaua, aliat al creierului

Și pentru băutorii de cafea avem vești bune, întrucât se pare că aceasta este extrem de bună pentru creier, consumată în cantități moderate.

„Chiar dacă te poate surprinde, și cafeaua este foarte bună, dar nu multă. Pentru creier, e suficient o cafea sau două pe zi. Ea te ajută să-ți crească tensiunea, iar atunci o să meargă mai mult sânge în creier și atunci o să fii mai oxigenat. Ceaiul face același lucru. Dacă îl consumi moderat e bun. Mai vreau să adaug și sportul, care ne oxigenează și ne ajută foarte mult. Sportul în spații deschise e foarte important. Trebuie să facem toate aceste lucruri din timp, ca să ne ajute. E preferabil ca după 40 de ani să mănânci 2-3 nuci pe zi sau migdale.”, a continuat el să ne dezvăluie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel