Alimentele de post pe care ar trebui să le eviți. Mario Popescu: Împreună devin o bombă calorică

Data actualizării: | Data publicării:
Mario Popescu, foto Instagram
Descriere foto: Mario Popescu, foto Instagram

Perioada de post vine cu o varietate de alimente de post, însă unele dintre ele trebuie evitate sau măcar consumate cu precauție.

Postul a început, iar rafturile magazinelor sunt încărcate cu o varietate de produse de post, pe toate gusturile, de la feluri principale la deserturi. 

Nutriționistul Mario Popescu a explicat care sunt alimentele ”de post” pe care ar trebui să le evităm, dacă ținem cu adevărat la starea noastră de sănătate.

 

Alimentele de post pe care ar fi bine să le eviți


Invitat în emisiunea Vorbește lumea de la Pro TV, Mario Popescu a ”tăiat firul în patru” și a explicat de ce unele dintre cele mai prezente produse de post de pe masa românilor ar trebui să fie evitate.

Pateul vegetal, o alternativă pentru iubitorii de pateu, este făcut din soia. ”În plus este foarte aditivat, are foarte multe E-uri, foarte mulți conservanți, potențiatori de gust tocmai pentru a-i oferi un gust cât mai apropiat de pateul animal”, a declarat nutriționistul.

Chiftelele și șnițelele de post. ”Au în compoziția lor aceeași soia de care ar trebui să ne ferim și mai ales, ar trebui să ne ferim și noi bărbații, deoarece din cauza estrogenului pe care îi conține poate să perturbe balanța hormonală. În cazul în care consumăm soia ar trebui să o consumăm nemodificată genetic, maximum o dată pe săptămână”, a mai spus Popescu, subliniind că și aceste produse sunt bogate în aditivi și potențiatori de gust.

Mezelurile de post. ”Mai nou au apărut și mezeluri de post proteice, făcute din seitan, într-o cantitate foarte mare, dar seitanul nu este altceva decât gluten. Iar dacă avem o intoleranță la gluten, chiar nu sunt ce trebuie”, a mai spus nutriționistul.

Margarina se află printre alimentele ce trebuie evitate, nu doar în post. ”La compoziție și proces de fabricație este asemănătoare plasticului. Este plină de grăsimi trans, plină de potențiatori de gust. Ar trebui evitată total, nici măcar în prăjituri să o folosim. Este cel mai nociv aliment pe care îl putem ingera”, a adăugat Popescu.

Supele-instant sunt nepotrivite, ”din punctul de vedere al impactului pentru sănătate, tot ceea ce se face repede, mai ales acestea care sunt cu foarte mulți conservanți, E-uri, aditivi. Nu putem compara supa aceasta, gata într-un minut, cu supa de legume, cu piept de pui, sau ce alte ingrediente naturale mai folosim. Ele trebuie evitate pentru că au multe calorii, aditivi și conservanți, nicidecum nutrienți”, a continuat nutriționistul.

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel