Alimentele dăunătoare pentru creier. Care alimente ucid inteligența

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Alimentele pot ucide inteligența. Specialiștii în nutriție au realizat o listă cu mai multe alimente care trebuie evitate.

Alimentele se împart în două categorii mari. Sănătoase și nesănătoase. Dacă vreți să vă mențineți inteligența atunci trebuie să știți care sunt alimentele, care potrivit specialiștilor, ucid inteligența. Nutriționiștii recomandă a se evita alimentele nocive pentru creier, sau de a limit ape cât posibil consumul acestora.

Produsele cu zahăr

Studiile arată că excesul de zahăr este dăunător organismului. Produsele care conțin mult zahăr nu doar că afectează silueta, ci au efect negativ asupra procesului de învățare și memorie. Organizația Mondială a Sănătății recomandă limitarea consumului de zahăr adăugat la 5 la sută din aportul nostru caloric zilnic, ceea ce ar însemna cam 25 de grame (6 lingurițe).

Îndulcitorii artificiali

Îndulcitorii artificiali conțin mai puține calorii decât zahărul, dar au efect negativ asupra sănătății. Dacă sunt utilizaţi pentru o perioadă mai extinsă de timp, îndulcitorii artificiali pot provoca vătămări cerebrale şi pot interfera cu capacitatea cognitivă, în special dacă utilizaţi cantităţi mari de îndulcitori.

Alcoolul, dăunător creierului

Cercetările mai arată că alcoolul nu doar că dăunează ficatului, dar provoacă și ”ceața la creier”. Persoanele care consumă mult alcool au tendința de a avea confuzii mentale. Nu mai pot gândi clar. Simptomele sunt reversibile, dacă se oprește consumul de alcool sau se limitează cantitatea de alcool consumată la câteva băuturi pe săptămână.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel