Alimentele care te vor ajuta să adormi instantaneu. Sunt cele mai bune remedii naturale

Data publicării:
Sursa foto: unsplasjh, autor Shane
Descriere foto: Sursa foto: unsplasjh, autor Shane

Dacă ai un somn agitat, încearcă să mănânci oricare dintre aceste alimente pentru insomnie cu câteva ore înainte de culcare. 

1. Miere

Adăugați un strop de miere în laptele cald sau în ceaiul de plante cu câteva ore înainte de a vă planifica să vă duceți la culcare. Acea mică cantitate de glucoză scade nivelul de orexină, un neurotransmițător care îți crește nivelul de vigilență.

2. Cerealele integrale

Dacă vă simțiți puțin agitat înainte de culcare, ajungeți la o bucată de pâine sau pâine prăjită din cereale integrale. Cerealele integrale încurajează producția de insulină, care ajută căile neuronale să ducă triptofanul - un aminoacid care acționează ca un sedativ - la creier.


3. Banane

Săriți peste somnifere; ajungeți la o banană în schimb. Bananele sunt bogate în potasiu, un mineral care este esențial pentru a avea un somn profund. Bananele conțin, de asemenea, triptofan și magneziu, ceea ce face din acest fruct micul sedativ al naturii.

4. Fasole

Vitaminele B au fost folosite de mult timp pentru a trata insomnia și pentru a ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății. Dacă sunteți în căutarea unui complex natural de vitamine B, încercați fasolea - aceasta conține o îmbogățire plăcută de diferite vitamine B, cum ar fi B6, niacina și acidul folic.

5. Produse lactate

Este adevărat - acel pahar de lapte cald pe care ți l-a dat mama ta când erai copil te ajută să dormi mai bine. Lactatele sunt o sursă naturală de triptofan care induce somnul, iar conținutul de calciu din lactate are un efect de stimulare plăcut asupra aminoacidului.

6. Nuci

O mână de nuci este o gustare excelentă înainte de culcare, deoarece ajută la creșterea nivelului de serotonină din creier și sunt o sursă excelentă de magneziu și triptofan. Nucile, semințele de in, semințele de dovleac și semințele de floarea-soarelui conțin cele mai ridicate niveluri ale sedativului natural.


7. Ovăz

Melatonina este un hormon care ajută la controlul ciclului de somn/veghe al organismului. Ovăzul este o sursă naturală de melatonină. Dacă aveți nevoie de o gustare înainte de culcare, luați un bol mic de fulgi de ovăz sau o prăjitură sănătoasă cu ovăz.

8. Carne de pui

Nu doar curcanul conține triptofan care induce somnul; toate păsările de curte conțin. Dacă mi-e foame înainte de culcare, ciugulesc o bucată de pui sau pun felii de curcan pe o bucată de pâine integrală. Ambele sunt alimente excelente pentru a vă ajuta să dormiți!

9. Năut

Năutul poate fi leguma miraculoasă. Nu numai că s-a dovedit că năutul te ajută să mănânci mai puțin, dar este și bogat în vitamina B6, care joacă un rol important în a ajuta organismul tău să producă serotonină, hormonul care te face să te simți bine, care îți stimulează sănătatea mentală și te ajută să te odihnești ușor.

10. Iaurt

Un bol mic de iaurt cu câteva dintre garniturile tale preferate adăugate poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a adormi. Asta pentru că iaurtul conține calciu, care este necesar pentru a procesa triptofanul și melatonina, hormoni care induc somnul.


11. Suc de cireșe

Cireșele sunt și ele bogate în melatonină, iar un studiu recent a constatat că băutul regulat de suc de cireșe sau consumul de cireșe poate ajuta persoanele cu insomnie să își regleze ciclurile de somn pentru un somn mai bun, potrivit yourtango.com

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel