Alimentele care te pot distruge. Prof. dr. Vlad Ciurea, avertisment: „Sunt o greutate pentru creier”. Trebuie să renunți acum la ele

Data publicării:
Prof. dr. Vlad Ciurea/ captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar
Descriere foto: Prof. dr. Vlad Ciurea/ captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile alimentare bune și despre cele nepotrivite pentru sănătatea creierului.

Prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt cele mai benefice alimente pentru creier, dar și cele mai dăunătoare, pe care ar trebui să le eliminăm complet din rutina noastră sau să le reducem cantitativ, după caz. Oprindu-ne, însă, la prima categorie, specialistul include pe listă niște condimente extrem de celebre în bucătăriile gospodinelor, care se pare că nu doar că oferă un gust extrem de bun mâncărurilor, dar fac minuni și pentru sănătatea mintală. 

„Benefice sunt vegetalele, cum am spus în grădina noastră românească sunt toate vegetalele, fructele, semințele. Plus că pentru creier este dovedit usturoiul, pătrunjelul, busuiocul. Îmi dă arsuri la stomac, ba da. Consum foarte puțin usturoi, dar știu că face bine. Toate vasele se limpezesc sub usturoi, atunci mai mult sânge și usturoi intră în creier.”, a declarat Vlad Ciurea într-un dialog realizat cu Mihai Morar. 

VEZI și: Uleiul încins duce direct la apariția cancerului. Medicul Virgiliu Stroescu, semnal de alarmă: „Face foarte rău”. Ce temperatură nu trebuie să depășească

Alimentele periculoase pentru creier

Când vine vorba de lista produselor dăunătoare pentru sănătatea noastră mintală, prof. dr. Vlad Ciurea aduce în discuție 3 prafuri celebre, de culoare albă, care ne pot afecta extrem de mult pe termen lung, spune el. 

„Nonbenefice sunt toate aceste proteine, prăjeli, care numai de sărbători sunt bune, sunt o greutate pentru creier. Mai sunt și cele trei prafuri albe toxice: unul îl știm cu toții, al doilea e zahărul rafinat și al treilea este sarea în exces pentru creier, eu mă refer la creier, nu mă refer la burtă sau la ficat.”, a mai spus el.

Citește și: Alimentele pe care le consumi în fiecare zi și conțin zahăr ascuns. Specialiștii, semnal de alarmă / VIDEO

Cu ce a înlocuit zahărul din alimentația sa

Specialistul a pus chiar el în aplicare câteva trucuri, pentru a elimina complet zahărul din alimentație și pentru a nu ajunge astfel în pragul dependenței pentru acest aliment. Mai mult, el a și explicat procesul prin care această substanță ne poate afecta și ne poate aduce în fața unor boli cunoscute, adică diabetul, ori în fața obezității, din ce în ce mai des întâlnită și în țara noastră. 

„Întrebarea asta mi-am pus-o și eu. Încerc să fac tot cu miere, apoi mi-am cumpărat ștevie, ca să nu folosesc zahărul. Știu clar că acel zahăr îmi face rău. Închipuiți-vă că vine un tsunami peste tine. Celulele pancreatice, care trebuie să tamponeze zahărul stau așa niște broscuți, vine zahărul și încep să mănânce din el, dar la un moment dat sunt copleșite. Zahărul trece de broscuțe și intră în sânge, duce la boli, depozite de grăsime. Alimentația e scăpată total de sub control. A început să fie obezitate la copii, noi n-am avut așa ceva.”, a continuat medicul Vlad Ciurea.

Citește și: Alimentele esențiale pentru un creier sănătos: „Trebuie să le includem în meniul zilnic”. Ce este indicat să consumi în fiecare zi, pe stomacul gol/ VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel