Alimentele care te ajută să ai parte de un somn profund. Sunt ideale pentru persoanele care se confruntă cu insomnii

Data actualizării: | Data publicării:

Iată ce alimente trebuie să consumi pentru a avea parte de o noapte extrem de odihnitoare.

Foarte multe persoane au probleme cu somnul, iar consecințele se pot resimți din plin a doua zi, când nu ai energie și nu te poți concentra deloc la locul de muncă. Astfel, experții au identificat de-a lungul timpului extrem de multe lucruri care pot favoriza o noapte mai liniștită, precum ar fi un duș cald, înainte de a te pune în pat, sau renunțarea la dispozitive cu câteva ore înainte de ora de culcare. Totuși, trebuie să știi că, în aceeași măsură, și alimentele pe care le consumi în viața de zi cu zi pot influența extrem de mult acest proces. În acest sens, mai jos îți vom dezvălui care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le introduci în dieta ta, dacă vrei să ai parte de un somn perfect.

Cireșe amare

Melatonina, un hormon obținut din serotonină și legat de reglarea ritmului circadian, se găsește în mod natural într-un mic set de alimente, precum ar fi cireșele amare. Un studiu care a investigat efectele pe care îl au aceste fructe a constatat că participanții au înregistrat creșteri când vine vorba de orele de somn dintr-o noapte, dar și o calitate crescută a odihnei de pe timpul nopții, notează EatThis

VEZI și: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic fructe de pădure. Beneficiile pe care nu le știai până acum

Kiwi

Kiwi, a fost și el extrem de remarcat pentru impactul pe care îl are asupra somnului. Într-un studiu, adulții cu tulburări de somn autodeclarate au constatat îmbunătățiri în ceea ce privește debutul, durata și eficiența somnului după patru săptămâni de consum regulat de kiwi.

Alune

Triptofanul, un aminoacid care acționează ca un precursor al neurotransmițătorului serotonină, este asociat cu ciclul somn-veghe. Triptofanul se găsește în alimente precum alunele, laptele și ouăle, toate acestea fiind utile în promovarea unui somn bun.


Somon

Acizii grași care se găsesc în pește, cum ar fi somonul, sunt de obicei recunoscuți pentru legătura lor cu sănătatea inimii și sănătatea cognitivă, însă acest nutrient poate juca, de asemenea, un rol important și când vine vorba de somn. Consumul de pește gras, precum e somonul, pare să arate un efect pozitiv asupra reglării somnului, iar o dietă săracă în acizi grași omega-3 îți poate afecta nopțile.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de brownie de dietă: „Fără zahăr, cu fructe de toamnă și colagen”. E gata în doar câteva minute


Ciuperci

Puține alimente conțin în mod natural vitamina D, dar ciupercile tratate cu lumină UV conțin aproximativ 46% din valoarea zilnică (DV) de vitamina D la ½ cană. Citiți panoul de informații nutriționale sau contactați producătorul oricărui produs din ciuperci pe care îl cumpărați pentru a confirma prezența vitaminei D. Deficitul de vitamina D este legat de un risc mai mare de tulburări de somn, inclusiv calitatea slabă a somnului, durata scurtă a somnului și somnolența diurnă.


Iaurt

Puține alimente conțin în mod natural vitamina D, dar ciupercile au aproximativ 46% din valoarea zilnică de vitamina D. Deficitul de vitamina D este legat de un risc mai mare de tulburări de somn, lucru care poate duce la o calitatea mult mai slabă a somnului, durata scurtă a somnului și somnolența diurnă.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel