Alimentele care pot conține mucegai. Le consumi în fiecare zi. Ce probleme de sănătate poți dezvolta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Există câteva alimente care, fără să știți, pot coține mucegai.

Spațiile din casă în care se scunde mucegaiul sunt extrem de multe și diverse. Și, dacă poate că sunteți familiarizați cu unele dintre cele mai comune ascunzători ale sale în casă, ați putea fi surprinși să aflați că acestea nu sunt singurele locuri în care poate apărea mucegaiul. 

Potrivit medicului Ann Shippy, M.D., unele alimente comune pot găzdui și ele mucegaiul. Chiar dacă pare ireal, aceasta enumeră mai jos principalele surse alimentare de mucegai, potrivit mindbodygreen.com

1. Cerealele

Primele alimente de pe lista lui Shippy sunt cerealele.

"Unele dintre cele mai mucegăite alimente sunt cerealele. Așa că îmi place să țin o dietă fără cereale din multe motive".

Micotoxinele, ingredientul regăsit în cereale, sunt compuși produși de mucegai care nu sunt vizibili cu ochiul liber și care pot contamina cerealele în timp ce acestea stau în spațiile de depozitare sau de fermentare.

Pentru a reduce probabilitatea de contaminare cu mucegai în cereale, poate fi util să căutați soiuri organice, dacă acestea vă sunt accesibile.

2. Cafeaua

Se pare că, cafeaua este una dintre cele mai mari surse potențiale de micotoxine. Toxina specifică pe care o poate conține se numește ochratoxina A, care este produsă de două ciuperci. Deși efectul său asupra oamenilor nu a fost încă determinat în mod concludent, a fost considerată neurotoxică și cancerigenă de către oamenii de știință.


Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la ceașca zilnică. Prăjirea boabelor de cafea poate distruge ochratoxina A, dar aceasta poate depinde de tipul de prăjire și de mărimea particulelor. Sau, asigurați-vă că investiți în mărci care acordă prioritate verificării pentru mucegai. Shippy explică faptul că "unele branduri încep cu adevărat să verifice fiecare lot pentru a vedea cât de mult mucegai este în cafea și să selecteze cu adevărat cafeaua cu conținut scăzut de mucegai. Dacă sunteți un băutor de cafea, cred că este o idee foarte bună să sprijiniți mărcile care acordă o atenție suplimentară". 

Cum să cureți mucegaiul din baie în 2 pași simpli. Ai nevoie de doar două produse simple

3. Ciocolata

Ultimul aliment de pe lista specialistului este ciocolata.

"Din păcate, unele mărci se descurcă mai bine, decât altele, în ceea ce privește conținutul de micotoxine", notează ea.

Shippy împărtășește că, din cauza experienței sale personale cu expunerea la mucegai, corpul ei este mai sensibil la inflamația care poate rezulta din aceasta:

"Pentru că am trecut prin expunerea la mucegai de mai multe ori și am reușit să-mi reduc nivelul, dacă am o mică creștere, corpul meu mă anunță", explică ea.

Potrivit lui Shippy, atunci când vine vorba despre potențialul conținutul de mucegai, ar putea merita să ne uităm mai atent la cereale, cafea și ciocolată. Totuși, încercați să nu vă lăsați copleșiți; ea ne reamintește că "modul în care organismul procesează mucegaiul din alimente nu este la fel de semnificativ ca atunci când îl respirăm". În acest sens, asigurați-vă că sunteți conștienți de greșelile comune care pot duce la apariția mucegaiului în casă.

Aerul condiționat, efecte grave asupra sănătății. Dr. Radu Țincu: Pot începe să producă infecții pulmonare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel