Alimente nesănătoase și băuturi dulci: cât de mult cresc riscul de boli cardiace

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Alimentele nesănătoase produc inflamație în organism. De asemenea, băuturile dulci, fie cu zahăr, fie cu îndulcitori artificiali, au același efect: cresc riscul de boli cardiovasculare, arată un nou studiu.

Două studii recente au scos în evidență modul în care alimentele și băuturile inflamatorii pot influența riscul bolilor de inimă.

Un studiu, publicat în Journal of the American College of Cardiology, a analizat impactul dietelor cu efect inflamator ridicat sau scăzut la 210.000 de persoane care nu aveau boli de inimă la începutul studiului.

Dietele puternic inflamatorii au fost definite ca fiind cele cu mai multă carne roșie, prelucrată și cu organe; carbohidrați rafinați; și băuturi îndulcite.

În schimb, dietele antiinflamatoare subliniază legumele cu frunze verzi (varză, spanac), legumele galbene închise și portocalii (ardei galbeni, morcovi), cerealele integrale, fructele, ceaiul, cafeaua și cantitățile moderate de vin roșu.

Obiceiurile alimentare ale participanților au fost înregistrate la fiecare patru ani, timp de până la 32 de ani.

Cei care au urmat o dietă cu conținut inflamator ridicat au ajuns la un risc cu 38% mai mare de boli de inimă și cu 28% cu un risc mai mare de accident vascular cerebral decât cei care au urmat o dietă cu potențial inflamator scăzut.

 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel