Alimente care îți dau energie: ce ar trebui să mănânci pentru a rămâne activ toată ziua

Data publicării:
Alimente pentru sănătate, sursa pixabay/ autor silviarita
Descriere foto: Alimente pentru sănătate, sursa pixabay/ autor silviarita

Iată o listă cu alimente pe care ar trebui să le consumi pentr a avea energie toată ziua.

Cei mai mulți dintre noi ne plângem deseori de lipsă de energie și, atunci când ne simțim în mod special fără energie, avem tendința să consumăm alimente și băuturi bogate în carbohidrați, în special din zahăr și / sau cofeină. Aceste lucruri vă vor oferi un impuls temporar, dar efectul de după nu este tocmai cel dorit.

 

Deci, ce ar trebui să mâncăm pentru a ne îmbunătăți energia? Aveți o mulțime de opțiuni sănătoase, iar lista include probabil o mulțime de alimente care vă plac. Prin natura furnizării de calorii (care sunt unități de energie), toate alimentele furnizează energie. Dar unele sunt mai bogate în substanțe nutritive care implică procese metabolice producătoare de energie.

 

Nutrienți care luptă împotriva oboselii


Avem nevoie de anumite substanțe nutritive pentru a ne simți sănătoși și energizați. Asta nu pentru că sunt stimulente, cum ar fi cofeina, ci pentru că organismul le folosește pentru a produce energie la nivel celular. Asta ne alimentează cu adevărat, mai degrabă decât să grăbim artificial lucrurile pentru o vreme.

 

Unii dintre acești nutrienți producători de energie includ:

 

Vitamine B

Carnitina

CoQ10

Creatina

Fier

Magneziu

Proteină

Potasiu

 

Când vorbim despre lupta cu oboseala, trebuie să ne uităm și la carbohidrați și proteine.

 

Glucidele - care provin din alimente și cereale zaharate - oferă energie rapidă, dar apoi rezervorul se usucă din nou în scurt timp.

 

Proteinele și ceilalți nutrienți enumerați mai sus, pe de altă parte, sunt mai buni pentru rezistență - dau energie de lungă durată.

 

Cel mai bun lucru de făcut este să combinați carbohidrații cu acești nutrienți. În acest fel, veți obține un impuls imediat, dar puteți continua să mergeți pe termen lung în loc să vă aruncați în somnolență odată ce ați ars carbohidrații.

 

Să vedem ce alimente au un nivel ridicat de vitamine și minerale care vă oferă energie, astfel încât să știți care sunt cele mai bune opțiuni, nu doar pentru după-amiaza când scade energia, ci pentru a vă împiedica să se producă această scădere a energiei pe parcursul zilei.

 

Proteine: pe bază de animale

 

Carnea, peștele, ouăle și lactatele sunt surse bune de proteine. Cu toate acestea, diferitele alimente conțin amestecuri diferite de alți nutrienți care produc energie.

 

Toate alimentele din această categorie conțin proteine. Carnea de vită, carnea de porc și pasăre pot furniza, de asemenea, CoQ10, fier, carnitină, vitamine B, magneziu, creatină și potasiu, în cantități diferite.

 

Peștele și fructele de mare conțin, de asemenea, magneziu potasiu, CoQ10, creatină și vitamine B.

 

Alte alimente pe bază de animale care ajută la oboseală includ:

 

Ouă: CoQ10, vitamine B

 

Lapte și alte produse lactate: vitamine B, magneziu

 

Femeile gravide care au boli de inimă sau sunt expus riscului bolilor de inimă ar terbui să se asigure că discută cu medicul despre ce tipuri de carne și pește sunt cele mai bune. S-ar putea să fie nevoie să-și monitorizeze dieta pentru o eventuală contaminare cu mercur la pește sau niveluri sănătoase de grăsime din produsele de origine animală.

 

Citește continuarea pe DCMedical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel