Alexandru Arșinel, probleme de sănătate după transplantul de rinichi: „La 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru”

Data publicării:
Alexandru Arșinel, sursa foto Facebook
Descriere foto: Alexandru Arșinel, sursa foto Facebook

Alexandru Arșinel încă se reface după ce a fost infectat cu COVID-19. Marele actor ia acum tratament atât pentru efectele noului coronavirus, cât și pentru transplantul de rinichi, pe care l-a efectuat în urmă cu câțiva ani.

Alexandru Arșinel va împlini 82 de ani în doar câteva zile. Anul acesta, marele actor a avut de înfruntat o cumpănă grea. Infectat cu noul coronavirus, acesta a fost internat pentru mai multe zile în spital.

 “Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului”, a declarat Alexandru Arşinel pentru Impact.ro. 

 După ce a trecut peste boală, actorul este nevoit să se mai lupte cu unele efecte lăsate de COVID, iar tratamentul interferează cu tratamentul pe care îl ia de mai mulți ani, după ce a trecut printr-un transplant de rinichi. 
 “Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna. Dar asta este, la 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!”, a mai spus actorul. 

Alexandru Arșinel arde de nerăbdare să urce din nou pe scenă: „În zilele de spectacol îmi urmez tratamentul”

 

Alexandru Arșinel, mărturisiri despre transplantul care i-a salvat viața

 

În urmă cu 8 ani, actorul Alexandru Arșinel, pe atunci în vârstă de 74 de ani, a primit o nouă șansă la viață. După o lungă perioadă în care a stat pe lista de așteptare, actorul a avut norocul să i se efectueze transplantul salvator.


Salvarea actorului a venit din partea familiei îndurerate ale unui tânăr de 23 de ani, care s-a sinucis.


''Era un tânăr de 23 de ani, care a ales să se sinucidă, dar nu cunosc alte amănunte. Mă rog pentru el zilnic, după cum mă rog şi pentru medicul clujean care a condus echipa de operaţie. Dacă e să fi preluat ceva de la acel tânăr aş spune că am luat dorinţa de a trăi. Recunosc, îmi place viaţa. Mă străduiesc să trăiesc atât cât îmi va fi dat, să mă bucur de viaţă, de copii, de nepoţi. Acelora care cred că e uşor să trăieşti la 82 de ani le spun doar atât: vă înşelaţi! Dar vreau să trăiesc ca să-mi însoţesc cât mai mult nepoţii şi soţia şi să mă bucur de prezenţa lor, cât va fi posibil. Mai spun doar atât, soţia mea e paralizată de ani buni, îşi mai mişcă doar mâna dreaptă şi capul. Şi totuşi, vreau să-i fiu alături până la capăt'', a spus actorul pentru Impact.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel