Alexandru Arșinel, însoțit de foarte puțin colegi de breaslă, pe ultimul drum. Actorul a fost înmormântat

Data publicării:

Alexandru Arșinel a fost înmormântat pe 2 octombrie, la cimitirul Bellu.

Alexandru Arșinel a fost condus astăzi, 2 octombrie, pe ultimul drum. Actorul, care s-a stins din viață pe 29 septembrie, a fost înmormântat la cimitirul Bellu, undeva lângă Aleea Scriitorilor. Slujba religioasă a început la ora 12, iar în jur de 300 de persoane au fost prezente la eveniment, pentru a-i aduce un ultim omagiu Maestrului. Actorului i-au fost alături astăzi și câțiva colegi de breaslă, însă nu într-un număr atât de mare, pe cât se aștepta toată lumea să vadă. Potrivit viva, s-au prezentat la cimitir Aurelian Temișan, însoțit de soția sa, Mirela Vaida, Gheorghe Turda, Vasile Muraru și Adrian Enache. Acest lucru vine după ce extrem de multe vedete au trimis flori și coroane la capelă, dar și-au și exprimat regretele, pe rețelele de socializare, cu privire la această pierdere uriașă pe care o suferă cinematografia românească.

Cele mai impresionante imagini au surprins-o pe văduva artistului, care s-a prezentat la mormânt într-un scaun de rotile, ce era împins de unul dintre băieții săi, iar suferința i se citea acesteia pe chip. Marea iubire a lui Alexandru Arșinel a rămas imobilizată la pat, în urma unui accident, când un toc i s-a blocat în scară, iar Marilena a căzut în cap. Cei doi aveau o poveste de dragoste de peste 50 de ani, iar femeia  a stat neîncetat la căpătâiul soțului ei în această perioadă. Femeia a depus și o coroană, pe care a scris: „Te voi iubi mereu! Soția Marilena.

Iubirea vieții lui Alexandru Arșinel, destin crunt. Marilena a rămas paralizată pe viață, în urma unui accident

 

Gheorghe Turda: „Am vorbit cu el cu trei luni înainte”

Prezent la înmormântarea prietenului său de-o viață, Gheorghe Turda a dezvăluit și care a fost ultima conversație purtată cu acesta.

„Am vorbit cu el cu trei luni înainte. Am glumit, am fost la o activitate profesională, era mereu cu zâmbetul pe buze și ne făcea pe toți să râdem din orice. (…) (Alexandru Arșinel a însemnat, n.r.) un exemplu de corectitudine, de bunătate și de veselie. Ne făcea întotdeauna să râdem din orice.

Țin minte că în cele două turnee din 2001 și 2002, întotdeauna făcea glumițe în autobuzul care ne transporta. Stela, Dumnezeu să o ierte, îl mai potolea: «Hai măi, Sandule!»”, a spus Gheorghe Turda, potrivit cancan.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Motivul pentru care Maria Cârneci nu a participat la funerarii

Maria Cârneci și-a exprimat regretele cu privire la această pierdere uriașă, însă a spus faptul că nu va ajunge la înmormântarea marelui actor. 

„Arșinel a fost legenda teatrului românesc. A întristat un popor întreg. Noi artiștii care am fost lângă el, am legat prietenii. A fost un artist adevărat, respectat și iubit de toată lumea. Și eu am trecut prin asta, știu cum e. Doresc familie multă putere. Dumnezeu l-a luat la El, printre stele. Ce mai pot să spun acum decât, Dumnezeu să îl odihnească și să îi ierte păcatele.

Nu cred că o să ajung la înmormântare, că am și eu problemele mele. Trebuie să pregătesc pomana de trei ani a soțului meu. Dar transmit sănătate și condoleanțe familiei”, a mai spus Maria Cârneci, potrivit viva.

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel