Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Data publicării:
Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.
Descriere foto: Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Alexandru Arșinel era unul dintre cei mai bogați actori de la noi din țară.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe opt 29 octombrie, la Spitalul Universitar din Capitală, la vârsta de 83 de ani. Marele actor s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimele luni, ajungând chiar să fie internat într-un centru de specialitate. Starea sa de sănătate s-a deteriorat tot mai mult în ultimele săptămâni, ajungând să fie internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar din București. 

Acesta nu a fost doar unul dintre cei mai îndrăgiți actori din țara noastră, ci și unul care avea printre cele mai mari venituri. Potrivit știrileprotv, la ultima declarație de avere din 2021, regretatul actor încasa suma de 33.720 de lei, drept pensie de revoluționar, 73.512, drept pensie normală, 74.772, ca îndemnizație de merit de la Ministerul Culturii și 10.800 lei, care reprezenta o indemnizație handicap gradul II, pentru că o îngrijește pe soția bolnavă. Astfel, suma pe lună se ridica la 8.936 de lei pe lună.

Mai mult, Alexandru Arșinel mai deținea și câteva terenuri: două terenuri în Sinaia și în Samurcaș-Crevedia, dar și o cotă din niște terenuri aflate la Dolhasca.

Pe lângă acestea, marele actor avea trei case de vacanță și  un apartament în București. De asemena, acesta avea și 12 depozite bancare: nouă în lei, două în euro și unul în dolari.

„Există o indemnizație de merit dată de Ministerul Culturii la profesori, actori, arhitecți. Am obținut locul întâi într-un top al celor mai buni artiști.

Toate sumele sunt justificate oficial, consider că le merit. Am 82 de ani și am obținut o indemnizație de merit si o pensie după 70 de ani de muncă. Dacă mă justific înseamnă că mă simt vinovat!

Și faptul că am fost operat de transplant de rinichi și am fost salvat, iar pentru unii a fost anormal pentru că mi s-a întâmplat mie. Nu am un leu obținut în viața mea decât prin muncă. Am 70 de ani de muncă , am fost 20 de ani director.”, a declarat marele actor în urmă cu ceva timp la Antena Stars, potrivit dcbusiness.ro

Dan Negru, devastat de moartea lui Alexandru Arșinel: „L-am întrebat ce i-ar spune lui Dumnezeu în ziua în care ar veni la el”

Cine a fost Alexandru Arșinel


Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit www.teatrultanase.ro. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Aici l-a interpretat pe Kuklin în spectacolul ''Oceanul'' de Al. Steiu, în regia lui Cristina Munteanu, a fost Maiorul în ''Jocul de-a vacanţa'' de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Paxino, Fabian în ''A 12-a noapte'' de William Shakespeare, în regia lui Eugen Mercus şi Titta Nane în piesa ''Gâlcevile din Chioggia'' de Carlo Goldoni, în regia semnată de Mihai Reicu. La Teatrul Naţional din Bucureşti a putut fi văzut interpretând rolul lui Prisâpkim în spectacolul ''Ploşniţa'' de V. Maiacovski.

A jucat, începând din 1967, zeci de roluri în spectacole cu mii dereprezentaţii atât la Teatrul de Revistă ''Constantin Tănase'' din Bucureşti cât şi la Grădina Boema: musicalul ''Groapa'' de Eugen Barbu şi Radu Şerban, musicalul ''Doctore sunt al dumneavoastră'', de Aurel Storin şi Vasile Vasilache jr., spectacolul ''Revista cu paiaţe'' de Mihai Maximilian, muzica V. Veselovski, ''Deschis pentru renovare'' de Alexandru Mirodan, ''Se caută o vedetă'' de Aurel Felea şi Sandi Rudeanu, ''Vino să ne vezi diseară'' de Petre Bărbulescu, ''Nicuţă . . . la Tănase'' de Nicuţă Tănase şi Marin Traian, ''Aventurile unei umbrele'' de Nell Cobar, ''Uite că nu tac'' de Petre Bărbulescu, ''Savoy, Savoy'' de Eugen Rotaru şi Marius Ţeicu, ''Sonatul lunii'' de Saşa Georgescu şi Puiu Călinescu, ''Un băiat de zahăr... ars'' de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ''Bimbirică'' comedie muzicală de Aurel Storin, ''Scandal la Boema'', ''Nevestele vesele din Boema'', ''Boema, slăbiciunea mea'', ''Boema, bucuria mea'', ''Artiştii şi Boema'', ''Stela, stelele şi Boema'', ''Bună seara, Boema'', ''Carre de aşi'', ''Hohote în Paradis'', ''1001 de glume'' de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, ''Ah, femeile'' de Mihai Maximilian, ''Nimic despre papagali'', ''Ok, Melody'', ''Comedie pe Titanic'', ''Piei, drace!'', ''Vivat Revista!'', ''Hohote în Herăstrău''. De asemenea, a avut numeroase apariţii în emisiuni de divertisment la radio, dar şi la televiziune, şi a făcut numeroase turnee în străinătate.


Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă. În stagiunea 2008-2009, spectacolul "Aplauze, aplauze" a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu - Alexandru Arşinel. Totodată, pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

Citeste AICI continuarea

Alexandru Arșinel a murit. „Despre mine, peste ani și ani, aș vrea să se știe un singur lucru”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel