Alain Delon vrea să fie eutanasiat: A îmbătrâni e nasol

Captură video Youtube/ Paris Videostars
Descriere foto: Captură video Youtube/ Paris Videostars

Alain Delon și-a exprimat dorința de a fi eutanasiat, întrucât acesta i se pare un lucru normal și natural.

Celebrul actor francez Alain Delon a cerut că fie eutanasiat. Vestea a fost făcută public chiar de fiul acestuia, Anthony, într-un interviu acordat RTL.

„Mi-a cerut să organizez asta, da”, a spus el, potrivit stiripesurse.

Actorul, în vârstă de 86 de ani, se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, după ce în 2019 a suferit un dublu accident vascular cerebral, iar în 2017 a suferit o intervenție chirurgicală, pentru o problemă cardiacă. 

Soția actorului și-a dorit și ea să fie eutanasiată

Și soția actorului a avut aceeași dorință. Nathalie Delon a murit în 2021, motivul decesului fiind cancerul pancreatic. Soțul ei, Alain Delon, nu i-a putut îndeplini însă dorința de eutanasiere, întrucât în Franța acest lucru este interzis.

Eutanasierea este legală în Elevția

Dacă soția sa nu a avut parte de îndeplinirea acestei dorințe, actorul s-a mutat în Elveția, unde este legal acest lucru. Mai mult, chiar el a dat declarații în presă pe această temă, vorbind despre acest gest ca fiind unul natural și foarte normal.

„Sunt în favoarea unei morți demne. În primul rând pentru că locuiesc în Elveția, unde eutanasia este legală și, de asemenea, pentru că cred că este cel mai logic și natural lucru de făcut. O persoană are dreptul să plece în liniște, fără a trece prin spitale, injecții și așa mai departe. A îmbătrâni e nasol și nu poți face nimic în privința asta”, a spus actorul în ultimul interviu acordat pentru săptămânalul elvețian „L'Illustré”.

Alain Delon are testamentul făcut

Alain Delon are trei copii: Anthony Delon, Anouschka Delon, Alain-Fabien Delon. Actorul are deja testamentul făcut, iar moștenirea lăsată de el se ridică la câteva milioane de euro.

În ce țări este permisă eutanasierea

Suicidul asistat mai este permis și în Belgia, Argentina, Olanda, Elveția, Luxemburg, dar și multe altele, fiecare dintre aceasta având propriul ei protocol și metode de practică.

În majoritatea cazurilor se recomandă să se apeleze la această procedură, doar dacă pacientul se află într-un stadiu terminal.

Citește și: Bruce Willis, mesaj emoționant de la fiica sa: Am sperat la dragoste și compasiune

Afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Cauze, simptome și tratament. Dr. Corneliu Toader explică tot ce trebuie să știi

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 03 apr 2022, 17:22 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play