Cum să cureți tigaia cu doar două ingrediente. Trucul ingenios de pe TikTok

Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai simplu și eficient truc pentru cutățarea tigăilor. 

Iată cel mai simplu truc pentru îndepărtarea murdăriei rezistente de pe tigăi. Motoda devenită virală pe TikTok necesită doar două ingrediente.

Ingrediente necesare:

Sare
Lamâie

O femeie a dezvăluit, pe Facebook, cum s-au transformat tigăile ei, după ce le-a curățat cu sare și lămâie.
Deși părea prea simplu pentru a funcționa, femeia a fotografiat întreg procesul, iar finalul este uimitor.

Trucul secret

Femeia a dezvăluit însă că există un secret al tehnicii, recomandând celor care vor să o încerce să opteze pentru sare grunjoasă în locul sării normale de masă.

Dar, în afară de asta, ea a spus că pur și simplu "arunci sare grunjoasă, iei lămâia și freci tigaia" - asta e tot!

Inutil să mai spunem că și alții au fost dornici să încerce.

"Uimitor!!! O să încerc asta!" a spus o persoană, în timp ce o alta a adăugat: "Wow, arată ca o tigaie nouă, cu siguranță o voi încerca pe aceasta".

@winters_range Salt and lemon part 1 #burntpan #cleantok #idkwhatimdoing #help ♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes


Alții au spus că folosesc acest truc pentru tot felul de accesorii de gătit.

"Obișnuiam să facem acest lucru în camping pentru a curăța tigăile atunci când aveam puțină apă... funcționează!", a scris o persoană.

"Așa curățăm plăcile de tăiat din lemn", a adăugat altul.

Tehnica funcționează și pentru curățarea grătarului

"Eu fac asta pe placa mea de grătar... mai întâi încălzesc ușor grătarul, presar abundent de sare grunjoasă, apoi, folosind o bucată de hârtie de bucătărie, încep să frec", a adăugat o altă persoană.

@maddisonskitchen Lemon & salt grill cleaning hack ???? @webergrills #cleantok #grillhack #cleaningtiktok #cleaningtips ♬ Down Under - Men At Work

"Apoi răzuiesc sarea murdară, șterg grătarul cu o cârpă umedă, repet dacă este necesar, sau presar sare ușor și, cu o lămâie tăiată, mai dau o dată peste ea, repet până când ești mulțumit."


Alte situații în care lămâia este extrem de eficientă

În afară de curățarea oalelor și a tigăilor, lămâia pare a fi un agent de curățare natural foarte eficient, care funcționează cu adevărat pentru a curăța multe alte accesorii, de la frigidere la fierbătoare.

"Lămâia este excelentă pentru o mulțime de lucruri. Dacă aveți murdărie pe fundul ceainicului, aruncați doar câteva felii de lămâie și apă și lăsați-l să curgă. E ca nouă", a sugerat un internaut.

"La fel și cu cuptorul cu microunde. Tăiați o lămâie în două și aruncați-o în cuptorul cu microunde cu partea tăiată în sus. Lăsați cuptorul să funcționeze timp de 1 minut", a adăugat o altă persoană.

Mirosurile persistente de mâncare din frigider pot fi, de asemenea, eliminate prin tăierea unei bucăți de lămâie și plasarea ei în interior.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel