Adevărul despre ȘORICI. Ce se întâmplă în corp când îl mănânci. Detaliul pe care trebuie să-l afli înainte să-l mai consumi

Data publicării:
Șorici de porc / Captură video Youtube
Descriere foto: Șorici de porc / Captură video Youtube

Care este adevărul despre șorici. Cât de sănătos este pentru sănătate, cine-l poate mânca și cum se prepară corect.

Șoriciul de porc este o gustare crocantă și savuroasă făcută din piele de porc prăjită.

Lăsând la o parte popularitatea, poate vă întrebați dacă mâncatul de coajă de porc prăjită este bun, ei bine, hai să vedem.

Conform Mens Health, 28 g de şorici conţine de nouă ori mai multe proteine şi mai puţine grăsimi decât se găsesc la o porţie de chipsuri de cartofi, care sunt mult mai bogate în carbohidraţi.

În plus, potrivit aceleiași surse, 43% din grăsimea de şorici de porc este nesaturată, iar cea mai mare parte este acid oleic, aceeaşi grăsime sănătoasă găsită în uleiul de măsline. Alte 13% din conţinutul său de grăsimi este acidul stearic, un tip de grăsimi saturată care este considerată inofensivă, deoarece nu creşte nivelul de colesterol.

O porţie de 60 g de şorici conţine 29 g de grăsime, 375 kcal şi 0,65 g de sodiu. Cu toate acestea, şoriciul de porc este considerat o sursă incompletă de proteine, deoarece conţine cantităţi foarte mici de aminoacizi esenţiali, inclusiv metionină, triptofan şi histidină.

Şoriciul de porc este bogat în colagen, la fel ca pielea şi oasele de pui. Colagenul este o proteină care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor.

Cum se prepară corect șoriciul de porc?

Șoriciul este considerată un produs secundar comestibil al prelucrării cărnii de porc.

Pentru a face șorici de porc, pielea de porc este mai întâi fiartă pentru a se înmuia și a se elimina orice grăsime de sub piele. După ce se răcește, orice grăsime suplimentară este îndepărtată, astfel încât rămâne doar stratul exterior de piele.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel