Adevărul despre cânepa din mâncare. Ce se întâmplă dacă mănânci turte moldovenești cu cânepă sau ciocolată cu cannabis. Sigur n-ai știut asta până acum

Data publicării:
Foto: Freepick @fukume @poringdown
Descriere foto: Foto: Freepick @fukume @poringdown

Directorul INML ne-a vorbit despre prăjiturile și turtele moldovenești cu cânepă. Diferența dintre cannabisul fumat și cel mâncat. În cât timp își face efectul fiecare

Cannabis sativa L., denumită în mod obișnuit cânepă (semințe de canabis) sau canabis, este o plantă erbacee anemofilă din familia Cannabaceae. Cannabis este un cuvânt general care se referă la toate plantele care aparțin genului Cannabis. Majoritatea cercetătorilor sunt de părere că această plantă este originară din Asia și a fost transportată în Europa ca plantă domesticită și cultivată în timpul Epocii Bronzulu, după cum s-a observat în urma analizelor moleculare, a studiilor poligenetice și a extracției de ADN din probe moderne și arheobotanice.

Canabisul conține peste 100 de compuși chimici activi cunoscuți sub denumirea de "canabinoizi". Planta conține un număr foarte mare de canabinoizi, dintre care cel mai psihoactiv este delta-9-tetrahidrocannabinolul (THC).

THC are, de asemenea, calități de stimulent al apetitului, antiinflamatoare, analgezice și antiemetice, ceea ce îl face un medicament foarte promițător pentru aplicații medicale. Canabisul este utilizat pentru utilizări textile și alimentare, deoarece are un conținut ridicat de canabidiol (CBD) sau substanțe chimice similare și este practic lipsit de delta-9-THC.

În plantele de tip drog, cei mai abundenți canabinoizi sunt acidul delta-9-tetrahidrocannabinolic (THCA) și THC, în timp ce se știe că plantele de tip fibră conțin în principal acizi canabinoici, cum ar fi acidul canabigerolic (CBGA) și acidul canabidiolic (CBDA), urmați de formele lor decarboxilate, și anume canabigerolul (CBG) și ancanabidiolul (CBD).

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel