Adevăratul motiv pentru care femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații

Data publicării:
Somn, foto Unsplash/ Lux Graves
Descriere foto: Somn, foto Unsplash/ Lux Graves

Adulții au nevoie în medie de șapte sau nouă ore de somn în fiecare noapte, dar majoritatea ajung să nu doarmă suficient. 

Unii oameni ar putea fi surprinși de faptul că femeile dorm în medie puțin mai mult decât bărbații, cu o diferență de aproximativ 11 minute în fiecare noapte, potrivit unui studiu din 2013 publicat în American Sociological Review. Desigur, acest lucru nu se aplică tuturor femeilor, deoarece femeile sunt considerabil mai predispuse decât bărbații să sufere de tulburări de somn, potrivit Journal of Women's Health.

Când vine vorba de acele femei care dorm mai mult decât bărbații, acest lucru nu trebuie privit ca un semn de lux sau de lipsă de productivitate. Unele cercetări sugerează că femeile ar putea avea nevoie de mai mult somn decât bărbații pentru a se simți pe deplin odihnite.

Este posibil ca femeile să aibă nevoie de mai mult somn din mai multe motive

Healthline subliniază că, întrucât femeile sunt mai predispuse să aibă tulburări de somn este posibil ca ele să aibă nevoie de mai mult timp petrecut în pat pentru a compensa timpul pe care îl petrec zvârcolindu-se înainte să doarmă.

Potrivit Business Insider, neurologul britanic Jim Horne, specialist în neuroștiința somnului, a declarat că femeile au nevoie în medie cu douăzeci de minute mai mult de somn decât bărbații, deoarece femeile sunt mai predispuse la multitasking în timpul zilei.

O femeie va avea nevoie de mai mult somn în timpul sarcinii, în special. Academia Americană a Medicilor de Familie recomandă ca femeile să doarmă mai mult în timpul sarcinii, fie prin ațipire, fie prin adăugarea unor ore suplimentare în timpul nopții. Studiile au descoperit că privarea de somn poate predispune o persoană la complicații în timpul sarcinii, la travaliu lung și la cezariană. Acestea fiind spuse, nu doriți nici să dormiți mai mult decât este necesar. Un studiu din 2019 publicat în Birth a constatat că nașterea unui copil mort a fost mai frecventă în rândul persoanelor care au dormit mai mult de nouă ore pe noapte la sfârșitul sarcinii.

Citește și: Porumbul: cinci efecte secundare la care nu te-ai fi așteptat. Unele au legătură cu glicemia sau colesterolul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel