Actorul Mihai Mălaimare, despre cum era Paștele în Botoșani: Era un lucru formidabil. Era o perioadă cu niște impulsuri de un teatralism formidabil

Data actualizării: | Data publicării:
Actorul Mihai Mălaimare, foto DC News
Descriere foto: Actorul Mihai Mălaimare, foto DC News

Cunoscutul actor, regizor și fondator de teatru, Mihai Mălaimare, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre cum era Paștele în Botoșani.

Deoarece mai sunt câteva zile până la Paște,  cea mai importantă și mai solemnă sărbătoare a religiei creștine, actorul Mihai Mălaimare a vorbit cu nostalgie despre amintirile copilăriei sale din perioada acestei sărbători.  

„Era un lucru formidabil. În primul rând era o frenezie a curățeniei, a renașterii alături de natură, a renașterii spațiului vital. Vopseam casele, vopseam bordurile, vopseam gardurile. Noi doi, eu cu sora mea, pentru că ai noștri erau duși la muncă, noi scoteam tot din casă, era mai simplu să fac curat așa, le aruncam pe toate în curte, curățam și apoi le băgam pe rând. Era extrem de eficientă această metodă.

După o zi de trudă, asta se petrecea de obicei miercurea, urma această perioadă, joia mare, vinerea mare, sâmbăta, a unei prefaceri lăuntrice, în același timp cu niște impulsuri de un teatralism formidabil pentru că treceam vinerea pe sub Sfântul Aer. Era o mișcare teatrală, era o istorie această chestie, să poți să te învârți în jurul bisericii de trei ori cu preotul în frunte, era un fel de a te simți aparținător al cuiva”, a spus actorul Mihai Mălaimare în emisiunea de la DC News.

 

Citește continuarea pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel