Aceste alimente sunt bogate în Omega-3. Beneficiile UIMITOARE pentru creier

Data actualizării: | Data publicării:
Somon, foto Unsplash/ autor: Christine Siracusa
Descriere foto: Somon, foto Unsplash/ autor: Christine Siracusa

Grăsimea este un nutrient important care oferă energie corpului tău, sprijină creșterea celulelor, îți protejează organele și îți menține corpul cald.

Acizii grași omega-3 sunt deosebit de importanți în menținerea sănătății inimii și a creierului, conform Școlii de sănătate publică Harvard TH Chan . Corpul tău nu poate produce Omega-3, astfel încât trebuie să adaugi aceste alimente în dieta ta. 


Există trei tipuri de acizi grași omega-3:


Acid eicosapentaenoic (EPA)

Acid docosahexaenoic (DHA)

Acid alfa-linolenic (ALA)


EPA și DHA provin în principal din pește, iar ALA se găsește cel mai frecvent în uleiurile vegetale, nuci, semințe, conform Școlii de sănătate publică Harvard TH Chan.


1. Semințele de in


Semințele de in măcinate sunt mai ușor de digerat decât semințele întregi, conform Clinicii Mayo, și au o aromă ușoară, de nuci.


Semințele de in oferă acizi grași omega-3 și aproape 8 grame de fibre. Semințele de in conțin, de asemenea, 5 grame de proteine ​​pe bază de plante.

 

2. Semințe de Chia


Semințele de chia erau renumite în anii '90 nu pentru beneficiile lor uimitoare.


Ei bine, semințele de chia oferă o cantitate incredibilă de acizi grași omega-3. La fel ca semințele de in, ele oferă și fibre și proteine ​​pe bază de plante. 


3. Hering


Herringul Pacific, ca și alți pești grași, oferă o cantitate solidă de proteine ​​și vitamina B12, făcându-l un înlocuitor foarte bun dacă vă plictisiți de somon.


4. Somon


Peștii cu carne mai închisă la culoare, cum ar fi somonul, tind să conțină niveluri mai ridicate de omega-3 decât peștii cu carne albă. 


5. Stridii


Dacă vă plac crustaceele, stridiile conțin o cantitate însemnată de omega-3, precum și 32 de grame de proteine ​​și zinc, care susțin imunitatea.


6. Nuci


Adăugarea de nuci la dieta ta de zi cu zi este legata de risc scazut si progresia de tulburari cerebrale, inclusiv boala Parkinson, accident vascular cerebral si depresie, precum si a bolilor de inima si diabet de tip 2, potrivit unui studiu din 2020. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel