Aceasta este cea mai bună dietă pentru sănătatea inimii tale. Beneficii uimitoare /STUDIU

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Pixabay/ sursa Pexels
Descriere foto: Foto Pixabay/ sursa Pexels

Studiile au arătat de-a lungul timpului că o nutriție adecvată este esențială pentru sănătatea generală și este un factor deosebit de important în evitarea bolilor cardiovasculare. 

Dar noile cercetări au identificat o dietă care poate duce la un sistem cardiovascular sănătos. 


Studiul, care a fost publicat în Journal of the American Heart Association în iunie 2021, a constatat că participanții care au urmat dieta mediteraneană au avut un risc semnificativ mai mic (26%) de stop cardiac subit decât colegii lor care au aderat cel mai puțin la această dietă, notează Eating Well. 


În schimb, cercetarea a constatat că dieta în stil sudic a crescut riscul de moarte cardiacă subită la 46%.


Dacă nu ați auzit de dieta mediteraneană, aceasta este o dietă bazată pe plante, construită în jurul legumelor, fructelor, ierburilor, nucilor, fasolei și cerealelor integrale, potrivit Mayo Clinic. Dieta este săracă în lactate și carne, cu excepția peștelui. 


Dieta sudică, pe de altă parte, este definită ca incluzând grăsimi adăugate, ouă, alimente prăjite, organe precum ficatul sau măruntaiele, carne procesată precum mezeluri, șuncă și crenvurști, precum și băuturi îndulcite cu zahăr, conform American Heart Association


Studiul a fost realizat cu ajutorul datelor auto-raportate pe parcursul a 10 ani de la cei 21.000 de participanți cu vârste de peste 45 de ani, înscriși în proiectul național de cercetare. 


"Deși acest studiu a fost de natură observațională, rezultatele sugerează că dieta poate fi un factor de risc modificabil pentru moartea cardiacă subită și, prin urmare, dieta este un factor de risc asupra căruia avem un anumit control", a declarat într-un comunicat de presă James M. Shikany, autorul principal al studiului și profesor de medicină și director asociat pentru cercetare în cadrul Diviziei de medicină preventivă de la Universitatea Alabama din Birmingham.

 

Citește și: Adda suferă de o boală extrem de rară. Cum a salvat-o alimentația: „Mănânc aer. Țin un regim foarte strict”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel