Adda suferă de o boală extrem de rară. Cum a salvat-o alimentația: „Mănânc aer. Țin un regim foarte strict”

Data actualizării: | Data publicării:

Adda se confruntă cu grave probleme de sănătate, de câteva luni. Artista a slăbit peste 10 kilograme în încercarea de a ameliora simptomele care au băgat-o în spital.

Adda a ajuns de urgență la spital, în urmă cu câteva luni. Atunci, medicii au tratat-o simptomatic, neștiind exact cauza șocurilor anafilactice pe care aceasta de tot avea. Ulterior, după mai multe investigații, vedeta a fost diagnosticată cu dermagrafism, o boală rară de piele, care este caracterizată printr-o urticarie severă dar și alte simptome interne.

Cauza acestei afecțiuni ar fi exact acel șoc anafilactic prin care artista a trecut. Organismul vedetei a fost complet dat peste cap, iar acum se luptă să se facă bine. 

Vedeta are acum intoleranță la histamină și la gluten

Medicii i-au recomandat, printre alte tratamente, să urmeze un regim pentru intoleranța la histamină, regim extrem de strict, din care trebuie eliminate o mulțime de alimente, cum ar fi glutenul, roșiile, vinetele, spanacul, lactatele, albușul de ou, alcoolul, mezelurile și chiar și unele fructe. 

După câteva luni de regim, vedeta a reușit să își țină sub control simptomele și, fără să își dorească asta, a slăbit aproximativ 10 kilograme. 

 

„Țin un regim foarte strict pentru intoleranța la histamică și gluten. Am voie să mânănc foarte puține alimente, foarte proaspete, semi-gătite, aproape crude.  Mănânc aer. (...) Pot să spun că mi s-a schimbat viața din toate punctele de vedere. (...)  La un moment, corpul iți da doua perechi de palme și zice: stai jos, 4. Fac soc anafilactic din cauza histaminei, sunt foarte mulți oameni care sunt diagnosticați greșit, eu sunt un exemplu că stilul de viață sănătos și colaborarea cu un medic nutriționist poate face bine.

Am renunțat la lactate, mănânc iaurturi de cocos, afine, am înlocuit ouăle de găină cu cele de prepeliță, zaharul l-am înlocuit cu miere sau cel din flori de cocos, carne proaspătă, mai mănânc cartofi prăjiți. Nu mănânc mazăre, pentru că are foarte multa histamina. Am trei mese pe zi și doua gustări, la micul dejun mănânc iaurt din cocos cu migdale. Mănânc vita, pui, este greu când merg la restaurant”, a povestit vedeta în emisiunea Vorbește Lumea, de la Pro TV. 

 

Artista spune că boala a debutat după ce a luat un medicament care provoacă alergii. A aflat asta, în urma unor numeroase vizite la medici, după mai multe investigații. 

 “M-am trezit pur și simplu cu o erupție foarte puternică… Aproape șoc analfilactic. Dintr-o dată, fără nimic. Și am fost la spital de două ori, am făcut foarte multe investigații. Am fost la alergologi, dermatologi. Nimeni nu a știut ce am. A fost o pastilă pe care o luasem cu câteva zile înainte, despre care am aflat după că se descompune în corp și provoacă alergie și după 7 zile de la ingerare. Dar au fost mai mulți factori care au dus la starea mea: oboseală cronică, un stil de viață nesănătos, o imunitate scăzută”, a declarat Adda.  


O boală fără tratament


Afecțiunea de care suferă Ada este extrem de rară și nu există leac pentru ea. Singurul lucru pe care îl pot face pacienții, este să încerce să țină simptomele sub control.

 “Nu există tratament pentru ea. Există doar metode prin care poți să o ții sub control”, a explicat Adda.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel