A treia cea mai vârstnică persoană din lume a murit cu 16 zile înainte de a împlini 117 ani

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Danie Franco
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Danie Franco

Francisca Celsa dos Santos, considerată cea mai vârstnică persoană din Brazilia şi a treia cea mai vârstnică din lume, a murit marţi în nord-estul ţării, au informat duminică presa locală.

Femeia a decedat în urma unei pneumonii la Fortaleza, în statul Ceara, cu 16 zile înainte de a împlini 117 ani, a declarat una dintre nepoatele sale, Fernanda Aliny Barroso Celsa, pentru G1 şi Folha din Sao Paulo.

"A fost sinonimă cu dragostea, voinţa de a trăi, tot ce ne putem imagina bun (...). Chiar dacă nu se mai putea mişca şi stătea la pat de câţiva ani, există acum un gol în fiecare colţ al casei", a povestit nepoata sa.

Francisca Celsa dos Santos s-a născut pe 21 octombrie 1904 la Cascavel, în acelaşi stat brazilian, potrivit Gerontology Research Group (GRG), o organizaţie din 1990 dedicată persoanelor cu vârsta de peste 110 ani şi recunoscută drept sursă de informaţii pentru Cartea Recordurilor.

Brazilianca a fost a treia cea mai vârstnică persoană din lume, fiind depăşită doar de japoneza Kane Tanaka (118 ani şi 281 zile) şi franţuzoaica Lucile Randon (117 ani şi 241 zile), potrivit GRG.

În timpul vieţii sale omenirea s-a confruntat cu două pandemii, cea de gripă spaniolă, între 1918 şi 1919 şi cea de COVID-19, notează Agerpres.

Francisca Celsa dos Santos a fost înmormântată miercuri la Fortaleza, potrivit G1.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel