9 băuturi care îți scad colesterolul: sunt delicioase și merită să le încerci

Data publicării:
Vin, sursa pixabay
Descriere foto: Vin, sursa pixabay

Iată o listă de nouă băuturi delicioase care au ca efect scăderea nivelului de colesterol rău LDL.

Colesterolul este o substanță asemănătoare grăsimilor prezentă în sânge și celulele corpului. Este esențial pentru producerea celulelor, țesuturilor și organelor. De asemenea, formează hormoni, vitamina D și sucul biliar. Există colesterol bun numit HDL și colesterol rău numit LDL și gliceride. Nivelurile crescute de LDL pot provoca acumularea de grăsime în artere care blochează fluxul sanguin către inimă.

Nivelul colesterolului poate fi ținut sub control prin creșterea aportului de fibre, reducerea grăsimilor saturate, adăugarea de alimente pe bază de plante, consumul de alimente mai puțin rafinate și reducerea grăsimilor trans în dietă.

Menținerea colesterolului la un nivel sănătos vă va asigura o viață lungă și sănătoasă.

Studii recente au raportat că nivelurile ridicate de colesterol se găsesc la aproape 25-30% din populația urbană și aproape 15-20% din populația rurală. Prin urmare, este esențial să consumați o dietă bogată în nutrienți.

Dr. Bipin Kumar Dubey, HOD și consultant, știință cardiacă, HCMCT Manipal Hospitals, Dwarka, New Delhi oferă o listă de băuturi care pot ajuta la menținerea nivelului de colesterol.

Află care sunt cele 9 băuturi care îți scad colesterolul pe DCMedical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel