8 moduri de a-ți curăța casa de energie negativă. Cele mai bune sfaturi ale astrologilor

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Arun Sharma
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Arun Sharma

Astrologii au dezvăluit cele mai bune sfaturi pentru a elimina negativitatea din viața voastră. 

În ultimul deceniu, practica "smudging" sau arderea de salvie pentru a vă curăța casa de energia negativă a devenit foarte răspândită. Intrați în orice magazin de cadouri sau de lumânări și veți găsi probabil mănunchiuri de salvie alături de tămâie Palo Santo și mici tăvițe de ceramică sau cochilii de abalone. Dar, în ultimii ani, a ieșit la iveală faptul că această practică ar putea să nu fie potrivită pentru toată lumea să ia parte la ea.

"Având în vedere preocupările legate de însușirea culturală și recoltarea excesivă a salvie albă... este esențial să recunoaștem că practica de smudging cu salvie este înrădăcinată în culturile indigene și ar trebui să fie respectată ca practică spirituală a acestora", spune fitoterapeutul Barbi Gardiner, fondatorul The Outdoor Apothecary, potrivit bestlife.com

Din acest motiv, am decis să ne adresăm astrologilor, misticilor și vindecătorilor pentru a afla metodele lor alternative preferate de curățare - și pentru a afla mai multe informații despre ce anume ar trebui să încercăm să scăpăm.

"Energia negativă se poate manifesta sub diverse forme, cum ar fi sentimente persistente de tristețe, anxietate sau tensiune într-un spațiu", explică Benjamin Stubbs, antrenor de mentalitate și autor al cărții The 30 Day Happiness Bootcamp. "De asemenea, poate fi influențată de factori externi, cum ar fi certurile, stresul sau chiar reziduurile unor evenimente din trecut."

Dacă sună ca ceva cu care te confrunți, citește mai departe pentru a afla despre nouă moduri diferite de a-ți curăța casa de energia negativă, fără salvie

8 moduri de a-ți curăța casa de energie negativă

1. Salt

Dintre toate alternativele de smudging de pe această listă, experții au recomandat cel mai mult folosirea sării, care, după cum spune Kumiko Kanayama, fondator și mare maestru la The Five Lights Center of Shiatsu, este "o practică simplă și eficientă folosită de practicienii shiatsu din Japonia".

"Pur și simplu puneți sarea în farfurioare mici lângă ușa de la intrare a locuinței dumneavoastră", explică ea. "În shiatsu, se crede că acest lucru curăță "energia Ki", care este energia forței vitale a fiecărei persoane, pe măsură ce intră și iese din spațiul tău."

Ea spune că puteți, de asemenea, să plasați mici boluri de sare în toată casa dumneavoastră. Dar, deoarece aceasta absoarbe energia negativă, ar trebui să le înlocuiți în mod regulat și să vă "asigurați că aruncați sau îngropați sarea veche în afara casei dumneavoastră".

Și, în cele din urmă, potrivit cititorului psihic și astrologului Emily Newman, dacă simți o energie negativă în interiorul tău, poți folosi sarea într-o baie. "Adaugă un vârf de cuțit de sare gemă în apă și clătește-ți mai întâi corpul."

2. Terapia prin sunet

Terapia prin sunet este, de asemenea, foarte recomandată, deoarece vibrațiile pot dispersa energia negativă.

"Poți folosi instrumente precum bolurile tibetane, clopotele sau clopotele pentru a crea sunete armonioase în toată casa ta", spune Rebecca Farrar, astrolog profesionist și mistic. "Sau îmi place să fredonez și să cânt și eu. Plimbați-vă prin fiecare cameră, concentrându-vă pe colțuri și pe zonele cu energie ridicată, în timp ce produceți sunetele."

Newman sugerează stabilirea unei intenții înainte de a se angaja într-o practică de terapie prin sunet.

3. Fum de lavandă, rozmarin sau cedru

Dacă doriți să faceți smudge într-o capacitate diferită, Gardiner sugerează alternative de fum pe bază de plante, cum ar fi lavanda, rozmarinul sau cedrul. "Aceste plante au propriile lor proprietăți unice de curățare și pot fi folosite într-un mod similar cu smudging-ul tradițional".

"Pentru a efectua un ritual de curățare, adunați ierburi uscate, împachetați-le împreună și aprindeți-le cu grijă", explică ea. "Pe măsură ce ierburile se aprind, deplasați ușor fumul în tot spațiul, concentrându-vă asupra zonelor care pot conține energie stagnantă sau negativă. Acțiunea de a mișca fumul cu atenție poate ajuta la schimbarea energiei și poate crea un sentiment de reînnoire în interiorul spațiului."

Cu toate acestea, Gardiner subliniază că purificarea cu fum își are, de asemenea, rădăcinile în diverse tradiții culturale. "Utilizând plante alternative, respectăm diversitatea tradițiilor și ne demonstrăm angajamentul față de sensibilitatea culturală și sustenabilitate", spune ea.

4. Uleiuri esențiale și tămâie

Un alt mod de a curăța energia negativă cu ajutorul plantelor este folosirea uleiurilor esențiale.

Expertul în stil de viață Chantelle Hartman Malarkey spune că uleiurile esențiale de eucalipt, rozmarin și lămâie sunt cunoscute pentru a "mătura energia rea". În plus, expertul metafizic și astrologul Linda Berry recomandă trandafirul "pentru a ușura stresul și anxietatea" și lavanda ca "un bun parfum spiritual general".

"Puteți crea un spray diluând câteva picături de ulei esențial în apă și pulverizându-l prin casă, acordând atenție zonelor care se simt grele sau stagnante", sugerează Farrar. "De asemenea, puteți folosi un difuzor de ulei pentru a răspândi aroma în tot spațiul. Eu adaug uleiuri esențiale în apa de mop și în spray-urile de curățare pentru un beneficiu suplimentar."

Aceleași arome pot fi folosite și ca tămâie, dar Malarkey adaugă că lemnul de santal și iasomia vor ajuta la purificarea aerului.

Indiferent dacă ardeți tămâie sau uleiuri, Berry explică faptul că fumul este cel care colectează energia negativă, așa că este important să țineți o fereastră sau o ușă deschisă pentru ca aceasta să poată părăsi casa.

5. Cristale

Cristalele sunt o modalitate excelentă de a curăța energia negativă. "Egiptenii antici, triburile nativilor americani, grecii antici și culturile hinduse și budiste au folosit toate cristalele în diferite moduri pentru a vindeca și proteja spațiul lor", împărtășește Alicia Giles, astrolog . Este, de asemenea, o componentă foarte importantă a astrologiei.
Pentru a te inspira din aceste practici sacre, Giles recomandă amplasarea anumitor cristale în jurul casei. "Acest lucru va spori fluxul de energie și natura simbolică a cristalelor pentru a curăța, calma și proteja casa".

Captolia Eaton, vrăjitoare profesionistă și antrenor spiritual de afaceri, spune că pietrele negre, cum ar fi Obsidianul Negru și Turmalina Neagră, sunt cele mai bune pentru a curăța energia negativă.

"Obsidianul negru funcționează ca un aspirator eteric, absorbind toate resturile energetice negative din mediul înconjurător așa cum un aspirator ridică praful", explică ea. "Iar Turmalina Neagră este, de asemenea, un cristal excelent pentru curățarea energiei negative, deoarece este foarte protector și deviază orice negativitate care intră înapoi la expeditor."

6. Faceți curățenie

Trebuie să faceți curățenie oricum, dar dacă o faceți cu intenție și cu atenție, acest lucru poate afecta energia din întreaga casă, spune Giles.

"Începeți prin a vă stabili intenția, vizualizând că spațiul dvs. este curățat de negativitate și umplut cu vibrații pozitive", recomandă ea. "Fiți pe deplin prezenți în acest moment, folosindu-vă toate simțurile pentru a experimenta actul fizic al curățeniei. Vedeți praful fiind măturat, simțiți apa curățând suprafețele... și simțiți mirosul proaspăt al curățeniei."

De asemenea, este important să țineți la distanță dezordinea, deoarece aceasta "reflectă adesea dezordinea emoțională din noi înșine", notează Stubbs.

El încurajează să scăpați de orice obiect care nu vă mai aduce bucurie sau nu vă mai servește. "Procedând astfel, creați spațiu pentru ca energia pozitivă să circule liber, lăsând loc pentru experiențe noi și înălțătoare."

7. Lumină și aer

"Lumina soarelui are un efect pozitiv asupra stării noastre de spirit și a bunăstării generale, în timp ce aerul proaspăt poate elimina energia stagnantă", spune Stubbs. "Folosiți perdele transparente pentru a maximiza lumina naturală și adăugați oglinzi în mod strategic pentru a reflecta lumina și energia în tot spațiul dumneavoastră."

8. Apă în apropierea patului

Unii oameni recomandă să ții un vas cu apă sub pat, dar Berry spune că atâta timp cât pui un pahar cu apă lângă pat, acesta va ajuta la curățarea casei de energia negativă.

"Colectează energia negativă și entitățile negative din jurul tău atunci când dormi", explică ea.

Bineînțeles, nu veți dori niciodată să beți această apă, dar când vă treziți dimineața, "luați paharul cu mâna stângă și aruncați apa în toaletă", sfătuiește Berry. "Apoi umpleți paharul de trei ori cu apă din chiuvetă și goliți-l în toaletă. Apoi trage apa în toaletă. De fiecare dată când goliți apa în toaletă, spuneți: "eliberez energia negativă adunată în această apă"."

Ea spune că veți dori să repetați această practică zilnic până când veți simți că energia negativă a fost eliberată.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel