Cum scapi de sforăit. 5 trucuri simple și eficiente

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Partenerul tău te ține treaz noaptea din cauza sforăitului său? Sau tu ești cel care sforăie? Atunci amândoi nu veți avea parte de odihna de care aveți nevoie. Cineva care sforăie nu prea poate face nimic în privința asta. Deși, există câteva modalități prin care ați putea reduce considerabil sforăitul.

1. Nu dormiți pe spate

Dacă stai întins pe spate, practic te asiguri că se pune mai multă presiune pe gât. Pe lângă asta, și limba ta se scufundă puțin în faringe, ceea ce cauzează sforăitul. Întinzându-te pe o parte, vei reduce șansele de a sforăi.

2. Depistați cauza

Trei dintre cele mai mari motive pentru care oamenii sforăie este pentru că sunt supraponderali, pentru că fumează (mult) sau pentru că beau (mult). Dacă o persoană care sforăie fumează și bea, poate fi de mare ajutor să nu mai facă aceste lucruri la fel de mult. Cel puțin asigurați-vă că nu consumați alcool înainte de a merge la culcare. Dacă este supraponderal, ar putea fi de ajutor să slăbească puțin.

3. Bea suficiente lichide

Ai gâtul, nasul și cavitatea nazală uscate? Acest lucru poate duce la iritații și inflamații care, la rândul lor, pot duce la sforăit. Asigură-te că bei suficientă apă în timpul zilei. De asemenea, puteți să plasați un umidificator în dormitor și să îl porniți noaptea.

4. Nu mâncați prea mult seara

Nu este niciodată o idee bună să mănânci prea mult, dar mai ales evită să faci acest lucru chiar înainte de culcare. Mai ales atunci când alimentele în cauză conțin multe grăsimi sau zahăr, acestea îți pot perturba sistemul digestiv, ceea ce face mai greu să adormi. Nu recomandăm nici consumul de produse lactate înainte de culcare, deoarece acestea pot lăsa în gât un strat vâscos și care îți poate bloca căile respiratorii. Acest lucru, la rândul său, te poate face să sforăi.

5. Faceți un duș fierbinte

Faptul că ești răcit poate avea o mare influență asupra tendințelor tale de sforăit. Când ești răcit, căile respiratorii se îngustează. Făcând un duș sau o baie fierbinte îți poate slăbi  mucozitățile, ceea ce îți va deschide căile respiratorii, potrivit tips-and-tricks.co

Citește și: Cum scapi de apneea în somn și de sforăit. Schimbările apar imediat! "Nu am mai dormit aşa decât în copilărie"

5 cauze ale sforăitului. Remedii eficiente pentru un somn sănătos

MITURI despre somn pe care trebuie să nu le mai crezi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel