Cum scapi de apneea în somn și de sforăit. Schimbările apar imediat! "Nu am mai dormit aşa decât în copilărie"

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor We-Vibe Toys
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor We-Vibe Toys

Dr. Florin Mihălțan a explicat cum putem scăpa de apneea în somn și, implicit, de sforăit. 

"Pacienţii trebuie să facă o polisomonografie de depistare a bolii, după care, în funcţie de severitate, sunt mai multe tipuri de intervenţii. Pneumologul partea lui o acoperă printr-o atelă pneumatică, un aparat care prin mască bagă aer şi nu mai lasă căile aeriene superioare, în momentul relaxării musculatorii, să se obstrueze, să se blocheze şi este momentul în care face pacientul pauză. Acest aparat de CPAP este un aparat care, normal, în orice ţară, este acoperit parţial sau total de Casa de Asigurări.

Noi avem, de 15 ani, dialoguri cu foarte mulţi preşedinţi de astfel de servicii de asigurări sanitare care întotdeauna s-au stopat fie la nivel de minister, fie la nivel de Casă de Asigurări. (...) Acest aparat corectează somnul, înlătură apneea, asigură oxigenarea creierului şi inimii şi evită o serie de complicaţii ale sindromului de apnee în somn - infarctul miocardic, accidentul vascular, diabet decompensat", a explicat dr. Florin Mihălțan, la DCMedical.

"Mari beneficii imediate"

"Este un dispozitiv de mărimea unei cutiuţe, conectat printr-o tubulatură la o mască. Masca se adaptează fie pe nas sau nas şi gura şi induce un flux de aer continuu care permite menţinerea caii aeriene superioare deschise. Pacientul se poate întoarce pe orice parte, cu excepția... Toţi cei care dorm pe burtă au această problemă. Noi ştim, de exemplu - şi asta poate să o remarce orice pacient care sforăie doar -, că, stând pe spate, sforăitul şi pauzele se îndesesc. În momentul în care pun aparatul, cei care au forme severe de boală din prima noapte vin şi spun: "Nu am mai dormit aşa decât în copilărie", ceea ce înseamnă că aparatul este cu mari beneficii imediate", a mai spus medicul. 

Ce trebuie să știți despre apneea în somn

Când o persoană are apnee în somn, respirația sa se oprește în mod repetat în timpul somnului. Simptomele includ somnolență în timpul zilei, sforăit puternic și somn agitat, scrie medicalnewstoday.

Majoritatea persoanelor cu apnee în somn au apnee obstructivă în somn. Acest lucru se întâmplă atunci când există un blocaj fizic în căile aeriene superioare. Un alt tip, apneea centrală în somn, se datorează unei probleme de semnalizare în sistemul nervos.

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel