6 reguli de aur pentru un somn odihnitor. Câte GRADE trebuie să avem și ce NU ar trebui să mai existe în dormitor: Multă lume crede că e bine, dar NU

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Care sunt regulile de bază pentru un somn sănătos. Ce temperatură trebuie să fie în dormitor, pentru a nu mai avea probleme cu somnul.

A dormi suficient este esențial pentru a-ți menține sănătatea și bunăstarea. Când vine vorba de sănătate, somnul este la fel de vital, la fel ca exercițiile fizice regulate și o dietă echilibrată.

Viața modernă din Statele Unite și din multe alte țări nu îmbrățișează întotdeauna necesitatea unui somn adecvat. Cu toate acestea, este important ca oamenii să facă un efort pentru a dormi suficient în mod regulat.

Potrivit tuturor specialiștilor, înainte de a merge la culcare e bine să evitați să faceți anumite lucruri care vă pot da somnul peste cap.

Dr. Ioan Bulescu, medic Specialist ORL cu competențe în somnologie, specializat în chirurgie endoscopică ORL, laser în ORL, audiologie clinică, Doctor în Științe Medicale, Asistent Universitar UMF Carol Davila - Disciplina de Anatomie și membru al European Sleep Research Society, ne-a explicat care sunt obiceiurile pe care trebuie să le evităm înainte de a merge la somn.

Potrivit medicului, una dintre regulile care se încalcă tot mai des când vine vorba de somn este nerespectarea unui program.

"Ca adulți, trebuie să dormim undeva între 7 - 8 ore în fiecare noapte. În fiecare noapte să ne culcăm la aceeași oră și a doua zi să ne trezim la aceeași oră, inclusiv în weekend. În două zile se poate să dai peste cap tot ce ai făcut cu o săptămână înainte. Ar trebui să ne stabilim un program de somn. Ne culcăm la ora 10.00, ne trezim la ora 6 sau 5", a declarat Ioan Bulescu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel