6 băuturi care te deshidratează fără să-ți dai seama, deși le bei ZILNIC. Cum se bea CORECT cafeaua

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Candice Picard
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Candice Picard

6 băuturi care au efectul invers decât cel așteptat. Cum trebuie consumate acestea o hidratare corespunzătoare

Specialiștii recomandă consumul a minimum 2 litri de lichid pe zi, însă nu toate băuturile au efectul hidratant pe care îl așteptăm.

Și cum vara se apropie cu pași repezi, vă prezentăm o listă cu cele mai consumate băuturi, dar care ne deshidratează cel mai mult. 

Băutura care provoacă Alzheimer, AVC și "ceața creierului". O bem cu toții, dar nu știam cât de NOCIVĂ e

De altfel, combinația de cofeină, zahăr și alcool este cea care împiedică hidratarea organismului în mod corespunzător, lucru care va pune într-o altă lumină băuturile preferate. 

Mai mult, există experți care atrag atenția cu privire la o parte dintre băuturile consumate în mod frecvent și care sunt dăunătoare pentru sănătate, atât în rândul copiilor, cât și al adulților. 

”Copiii ar trebui să fie feriţi, inclusiv de băuturile carbogazoase pentru că efectele băuturilor carbogazoase asupra ficatului sunt echivalente cu cele ale alcoolului, pentru că tot zahărul, toată fructoza, toți conservanții și coloranții din sucurile așa-zise identic naturale ajung în ficat și îl îmbolnăvesc la fel cum o face alcoolul”, a spus medicul nutriționist Laura Ene.


Care sunt cele mai deshidratante băuturi


Revenind la băuturile pe care le consumăm de regulă vară, dar care au efect invers, de deshidratare, acestea sunt: 

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel