5 SFATURI utile pentru cei care vor să slăbească în 2022. Ce recomandă specialiștii

Data publicării:
Dieta. foto Unsplash.com
Descriere foto: Dieta. foto Unsplash.com

Anul 2022 este abia la început și ai timp pentru a-ți face planuri și pentru a seta noi obiective. Dacă te lupți cu kilogramele în plus, aceste 5 sfaturi îți vor fi de mare ajutor. 

1. Găsiți greutatea dumneavoastră ideală


Alegerea unei greutăți țintă este o rezoluție destul de comună, spune Fatima Cody Stanford, MD, MPH, medic-cercetător în medicina obezității, pentru LIVESTRONG.com. Dar, în schimb, ea recomandă să găsiți cea mai fericită și sănătoasă greutate pentru corpul dumneavoastră, mai degrabă decât să alegeți un număr specific.

"Dacă îi întrebați pe oricare dintre pacienții mei, vă vor spune că nu le dau niciodată o țintă de greutate", spune Dr. Stanford. "Scopul meu este să îi duc la cea mai fericită și sănătoasă greutate pentru ei".

Deși mulți profesioniști din domeniul sănătății încă folosesc indicele de masă corporală (IMC) ca indicator al sănătății, ea vă recomandă să evitați să folosiți această măsură pentru orientare. IMC variază de la o persoană la alta, spune ea, și nu oferă o imagine bine conturată a sănătății dumneavoastră.

 

2. Gătește mai multe mese decât mănânci în oraș


Pentru mulți oameni, gătitul fiecărei mese din zi este un obiectiv destul de nerealist - iar scopul rezoluțiilor este de a alege ceva realizabil. În schimb, încercați să gătiți mai multe mese acasă decât cele pe care le comandați sau mâncați în oraș, sugerează Bonnie Taub-Dix, RD, dietetician autorul cărții Read It Before You Eat It.


"Mâncărurile de casă care sunt făcute cu prietenii sau familia oferă mai mult decât o masă - vă ajută să explorați abilități culinare neprețuite, ajutându-vă în același timp să vă conectați cu ceilalți", spune Taub-Dix. 

 

3. Bucurați-vă de alimentele preferate fără să vă simțiți vinovat


Indiferent de obiectivele tale de pierdere în greutate, meriți să te bucuri de alimentele tale preferate fără o farfurie de vinovăție pe lângă, spune Taub-Dix. Ca rezoluție, ea sugerează să acordați prioritate să vă bucurați cu adevărat de alimentele pe care le mâncați, inclusiv de felurile de mâncare, gustările sau tratamentele pe care le puteți considera a fi alimente "rele" sau de "trișat".

 

4. Fă mișcare în fiecare zi


A face exerciții fizice în fiecare zi este o rezoluție măreață chiar și pentru cei mai devotați practicanți de sport. În schimb, Taub-Dix și Dr. Stanford vă recomandă să încercați să vă mișcați corpul în fiecare zi. 


"Nu trebuie să îi spuneți exercițiu, să vă cumpărați ținute de sport și să vă cheltuiți cea mai mare parte din salariu înscriindu-vă la o sală de sport de lux", spune Taub-Dix. A vă mișca corpul poate fi la fel de simplu ca și cum ați parca mai departe de un magazin și ați traversa pe jos o parcare, ați accelera ritmul plimbării zilnice a câinelui sau ați adăuga câteva mișcări de dans la rutina de curățenie de duminică.

 

5. Stabiliți o rutină pentru odihnă


Somnul tău îți afectează obiectivele de pierdere în greutate (și sănătatea generală) mai mult decât crezi, așa că de aceea Dr. Stanford îți sugerează să incluzi somnul în rezoluțiile tale.

 

Pentru cei care urmează un regim de slăbire sau de pierdere a grăsimilor, faptul că nu dormiți suficient vă poate descuraja de fapt progresul, potrivit unui studiu din octombrie 2010 din Annals of Internal Medicine. Privarea de somn provoacă de fapt o creștere a hormonilor foamei, făcându-vă să vă simțiți mai puțin satisfăcuți de mesele pe care le mâncați.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel