5 sfaturi pentru o dimineață plină de energie. Ce ar trebui să faci încă de la prima oră

Data publicării:
Ritual de dimineata , foto Unsplash/ autor: bruce mars
Descriere foto: Ritual de dimineata , foto Unsplash/ autor: bruce mars

Te simți mereu lipsit de energie dimineața și nu ai chef să te dai jos din pat? Aceste obiceiuri te vor ajuta să ai mai multă energie. 

Trezitul de dimineață poate fi de cele mai multe ori foarte dificil. Te simți lipsit de energie și ai mai dormi puțin. Primul impuls dimineața este să amâni alarma pentru a te bucura de încă 5 minute de somn. Cercetătorii susțin că acest obicei este total greșit și sigur nu te va ajuta să ai prea multă energie. 


Iată cele 5 obiceiuri care te vor ajuta să te simți plin de energie:


1. Respectați programul de somn

Te duci la culcare și te ridici din pat la aceeași oră în fiecare zi, sau ședințele tale de somn fluctuează?

Potrivit National Sleep Foundation, respectarea unui program regulat de somn vă poate ajuta să adormiți noaptea mai ușor și să vă treziți dimineața plini de energie. 


2. Evitați butonul „Amânați”


Telefonul mobil are un timp de amânare a alarmei prestabilit de 9 până la 10 minute, suficient de lung cât să adormi la loc. Iar atunci când corpul tău se pregătește să intre într-o altă etapă de somn, trebuie să te trezești din nou, iar creierul devine confuz, ceea ce îți va da o stare de amețeală, spune specialistul în somn Michael Breus. 


3. Respiră


De îndată ce te trezești, stai în pat și inspiră și expiră adânc timp de aproximativ două minute. Acest proces te va ajuta să îți oxigenezi creierul. 


4. Beți un pahar de apă


Iată de ce simți nevoia de apă dimineața: „Somnul este deshidratant”, spune Dr. Breus. „În medie, oamenii pierd un litru de apă în timpul nopții, în funcție de nivelul de umiditate din dormitor și de tipurile de respirație - de exemplu, dacă dormi cu gura deschisă sau închisă”.


5. Faceți mișcare


Un studiu din octombrie 2013 publicat în Fatigue a constatat că exercițiile fizice cresc instantaneu vigilența și scad oboseala. Indiferent dacă te-ai apucat de sală, ieși cu câinele în parc sau pur și simplu faci 10 flotări , îți vei ajuta corpul și creierul să se încarce cu energie, spune Dr. Breus. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel