5 semne că mănânci prea mult zahăr. AVERTISMENTUL specialiștilor

Data actualizării: | Data publicării:
Zahăr, foto Unsplash/ autor: Mae Mu
Descriere foto: Zahăr, foto Unsplash/ autor: Mae Mu

Zahărul nu este tocmai cel mai sănătos aliment pentru sănătate, tocmai de aceea este important să fim atenți la cantițățile pe care le consumăm. 

Zahărul în exces îl puteți întâlni în alimente și băuturi precum: prăjituri, biscuiți, sucuri acidulate sau energizante. Acesta diferă de zahărulm natural care provine din fructe, legume, cereale integrale și lapte. 


Iată cinci semne că mâncați prea mult zahăr adăugat:


1. Luați în greutate


Prea multe calorii pot duce adesea la creșterea în greutate, dar alimentele cu prea mult zahăr adăugat sunt deosebit de periculoase pentru silueta dvs. deoarece sunteți tentat să mâncați mai mult din cauza gustului foarte bun.  


2. Nivelul tău de energie scade în timpul zilei


„Când consumăm prea mult zahăr adăugat, mai ales fără a avea suficiente fibre, grăsimi și proteine, insulina este secretată rapid pentru a ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge”, a spus Laura Burak, RD , medic dietetician și fondator al Laura Burak Nutrition. 


Această eliberare rapidă de insulină duce la o scădere la fel de rapidă a nivelului de zahăr din sânge, deoarece hormonul acționează pentru a elimina excesul de glucoză din fluxul sanguin. Rezultatul este o scădere rapidă a nivelului de energie, conform Harvard Health Publishing.


3. Pielea ta suferă


Dieta este rareori cauza singulară a acneei, dar zahărul și carbohidrații rafinați pot fi adesea principală cauză pentru problemele tenului. Cercetările au arătat că o dietă slab glicemică bogată în alimente precum legume proaspete, fasole și ovăz tăiat cu oțel umplut cu fibre poate ajuta la reducerea acneei, conform Academiei Americane de Dermatologie .


4. Îți este mereu poftă de ceva dulce


Consumul de dulciuri ne poate face să devenim dependenți de astfel de alimente și să ne dorim din ce în ce mai mult să consumăm alimente nesănătoase. 


5. Analizele la sânge vă vor indica câteva probleme


Consumul de zahăr adăugat în exces poate duce la rezistență la insulină, care la rândul său poate duce la diabet.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel