5 motive pentru care să dormi pe spate

Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn
Descriere foto: Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu enumeră câteva beneficii ale dormitului pe spate.

Reducerea tensiunii auspra coloanei vertebrale, reducerea stresului sau prevenirea acumulării în sinusuri - sunt câteva beneficii ale dormitului pe spate, descrise de medicul cardolog Vasi Rădulescu pe blogul său.

 

Iată o parte dintre ele:

 

* ”ajută la reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale - această poziție imită statul în picioare. Dormitul pe burtă cu capul într-o parte seamănă cu a avea capul întors într-o singură direcție timp de ore în șezut sau în picioare, provocând dureri. De asemenea, comprimă coloana vertebrală, deoarece gâtul este înclinat pe spate. Un studiu din 2017 a menționat că dormitul pe spate, cu ambele mâini în lateral sau pe piept, este cel mai bun mod de a preveni durerea.

 

* îmbunătățește respirația - dacă stai întins pe burtă sau pe o parte, este posibil să îți restrângi spațiul de respirație. Diafragma este mușchiul responsabil cu respirația, iar comprimarea acesteia face ca respirația să fie mai superficială. 

 

Citește continuarea pe DCMedical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 19 sep 2021, 12:51 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience