5 motive în plus pentru care să mânânci spanac

Spanac, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis
Descriere foto: Spanac, foto Unsplash/ autor: Louis Hansel @shotsoflouis

Spanacul reprezintă o sursă de beneficii pentru corp și ar fi bine să nu vă lipsească din dietă.

Spanacul conține mai mult fier decât carnea (Cu 2,14 mg de fier la 100g) și constituie o sursă de antioxidanți, vitamina A. Are și puține calorii. Ajută și la întărirea sistemului imunitar, la menținerea sănătoasă a ochilor, dar și la vindecarea mai rapidă a rănilor.

 

Iată alte 5 motive pentru care ar fi bine să nu-ți lipsească spanacul din dietă:

 

* reduce pofta de mâncare - studiile arată că extractele de tilacoid din plante precum spanacul pot reduce pofta de mâncare. Acest lucru se întâmplă deoarece scad nivelurile unui hormon al foamei și cresc hormoni care te fac să te simți sătul. Deci dacă vreți să slăbiți, spanacul e o bună opțiune.

* ajută la prevenirea osteoporozei - are calciu, mangan și vitamina K, care sunt importante pentru oasele sănătoase. Corpul tău scapă și reconstruiește întotdeauna țesutul osos. Osteoporoza - o afecțiune care vă face oasele slabe și să se rupă ușor. Dacă nu primești suficient calciu pe tot parcursul vieții, șansele de a face osteoporoză sunt mai mari.

 

Citește continuarea pe DCMedical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 07 sep 2021, 20:26 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience